Kafkaslarda iftar bereketi

Ramazan’ın birlik, beraberlik ve paylaşma içinde geçmesi için kent merkezi ve tüm ilçelerde iftar sofraları kuran Büyükşehir Belediyesi, Kafkaslarda kurulan iftar sofraları ile de bölge halkı arasındaki birliğe katkı sağlıyor. Bursa Büyükşehir...

29 Mayıs 2017 Pazartesi 14:11
Kafkaslarda iftar bereketi

Ramazan’ın birlik, beraberlik ve paylaşma içinde geçmesi için kent merkezi ve tüm ilçelerde iftar sofraları kuran Büyükşehir Belediyesi, Kafkaslarda kurulan iftar sofraları ile de bölge halkı arasındaki birliğe katkı sağlıyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin koordinasyonunda Batum’da bu yıl iftar organizasyonu dördüncü kez düzenlenirken, Abhazya Özerk Cumhuriyeti ve Adıgey Özerk Cumhuriyeti’nde de bu yıl ilk kez Ramazan ayı boyunca iftar sofraları kuruluyor.

Ramazan ayının manevi atmosferinin en iyi şekilde yaşanması amacıyla 17 ilçedeki camilerde mahya geleneğini yaşatan, iftar sofralarında 10 binleri buluşturan, çocuklara yönelik eğlenceler, yetişkinlere yönelik dini programlar düzenleyen Büyükşehir Belediyesi, Kafkaslarda yaşayan Müslümanları da unutmadı. Türkiye Cumhuriyeti Batum Başkonsolosluğu, Batum Müftülüğü ve Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliğinde bu yıl 4’üncü kez Batum’da iftar programı düzenleniyor. Batum’daki Orta Cami çevresinde bulunan 7 Türk lokantasında her gece 350-400 kişiye iftar yemeği verilirken, Ramazan ayı boyunca sürecek iftar etkinliğine Bursalı hayırsever işadamları sponsor oluyor.

Yine Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin koordinasyonunda bu yıl ilk kez Abhazya Özerk Cumhuriyeti’nin başkenti Sohom’da da iftar yemeği düzenleniyor. Sohom Mescidi yanındaki Türk lokantasında Ramazan ayı boyunca 50-80 arasındaki Müslümana iftar verilecek. Diyanet İşleri Başkanlığı Sohom diyanet görevlisi ve Tiflis’teki dini ataşenin işbirliğinde gerçekleştirilen iftar programlarına da hayırsever işadamları sponsor oluyor.

banner380

Kafkaslarda bu yıl ilk kez iftar düzenlenen bir başka yer ise Adıgey Özerk Cumhuriyeti’nin başkenti Maykop. Burada da hafta 1 kez 350 - 400 kişiye iftar yemeği verilirken, Ramazan boyunca toplamda 1500 kişiye iftar yaptırılması hedefleniyor.

"İlişkiler güçlendirilmeli"

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kendisinin de Kadir Gecesi’ni Batum’da geçireceğini ve iftarını da orada yapacağını belirterek, iki kardeş ülke arasında bağları daha da güçlendirmek istediklerini söyledi. Başkan Altepe, “Türkiye Cumhuriyeti ile Gürcistan zaten kardeş ve dost iki ülke. Bizler yüzyıllar boyu bu kardeşliği ve dostluğu yaşadık. Aynı coğrafyada aynı şekilde sevindik, üzüldük. Aynı kaderi birlikte paylaştık. Bunun için çok daha fazla birlikte olmamız gerektiğine inanıyorum. Son 3 yıldır iftar sofralarımız dostluk ve muhabbetle ilgi gördü. Bu yıl da hayırsever işadamlarımız destekleriyle iftar organizasyonları devam ediyor. Bu yıl Abhazya ve Adıgey Özerk Cumhuriyetlerinde de benzer organizasyonları yapıyoruz. Amacımız Kafkasya Müslümanları arasında da birlik ve dayanışmayı sağlamak” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<