Kanolar ile göle İznik yazdılar

Bursa’nın İznik ilçesinde düzenlenen kano festivali sona erdi. Festivalde katılımcılar kanolarıyla İznik yazdı.Bursa Büyükşehir Belediyesi, İznik Belediyesi, İznik Kaymakamlığı ve İznik Doğa Sporları Kulübü’nün destek verdiği...

02 Nisan 2017 Pazar 19:07
Kanolar ile göle İznik yazdılar

Bursa’nın İznik ilçesinde düzenlenen kano festivali sona erdi. Festivalde katılımcılar kanolarıyla İznik yazdı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, İznik Belediyesi, İznik Kaymakamlığı ve İznik Doğa Sporları Kulübü’nün destek verdiği festival 31 Mart-2 Nisan 2017 tarihleri arasında gerçekleşti. Üç gün süren festival etkinliklerinde kano severler İznik gölü ile tanışırken çeşitli aktiviteler eşliğinde neşeli anlar yaşadılar. Eskişehir, İzmir, Zonguldak, Edirne, İstanbul, Sinop’tan gelen kanocuların katıldığı etkinliler çerçevesinde göl içerisinde geçtiğimiz yıllarda buluna Bazilika ve DSİ tesislerinde çeşitli bilgilendirmeler yapıldı. Katılımcılar, kano içerinde gün batımı izlenmesi, liman bölgesi ve sazlık bölgelerde geziler ve simit ile martıların beslenmesi gibi çeşitli aktivitelere katıldılar.

DSİ tesislerinde katılımcılara bir sumunla eşlik eden Atlas Okyanusu, Hint Okyanusu ve Büyük Okyanusunu kürek çekerek geçen ilk kişi ve festivalin onur konuğu Erden Eruç, "Arkadaşlarım beni İznik Kano Festivaline davet ettiklerinde çok heyecanlandım. Burada kano ve doğaseverler ile buluşmak elbette beni mutlu etti. Ben kas gücüyle 2007-2012 yılları arasında yani 5 sene 11 günde devri alemini tamamladım. En hızlı devri alem bende ve tarihte iki kişi devri alem başarmıştır. Diğer başarılı olan arkadaşın yanında başkaları vardı ama ben yalnızdım ve devri alem 13 yılda tamamlarken ben 5 yıl içinde bunu tamamlayarak büyük bir başarıya imza attım. Bu esnada 15 adet Guness Dünya Rekorunu kırdım. 16’ın dünya rekorunu ise California ile Hawai arasında yapılan pasifik kürek yarışında rekor kırarak birinci oldum" dedi.

banner380

Festivalin son gününde ise katılımcılar kanolar ile İznik Gölü üzerinde "İznik" yazısını yazarak İznik’te bir ilke imza attılar. Katılımcılara kürsüden hitap eden İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, "İznik Kano Festivali bizim bu alanda ilk etkinliğimiz ama inşallah önümüzdeki yıllarda daha güzelini gerçekleştirmek için hep birlikte mücadele edeceğiz. Böylesine anlamlı ve önemli bir gölün üzerinden gösteriler yaptınız, şölenler düzenlediğiniz inşallah daha iyilerini yine hep birlikte yapacağız. Burada sizleri ağırlamaktan son derece mutlu olduk. İnşallah bu etkinlikler sizlerin katkısı ve katılımıyla artarak devam edecek. İznik Kano Festivali gençlerimize çocuklarımıza örnek teşkil edebileceğimiz, doğa ile iç içe olan bir ekinlik oldu” dedi.

Konuşmalar ardından festival etkinliği toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<