banner359

Karacabey’de Asansör Kazalarına Son

Karacabey Belediyesi, Türk Standartları Enstitüsü (tse) İle Apartman Ve Site Asansörlerinin Bakım Ve Kontrolü İçin Protokol İmzaladi.

23 Nisan 2016 Cumartesi 13:24
Karacabey’de Asansör Kazalarına Son
Karacabey Belediyesi, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ile apartman ve site asansörlerinin bakım ve kontrolü için protokol imzaladı.
Asansör kazalarını önlemeyi hedefleyen protokol gereği Karacabey sınırları içerisinde bulunan apartman ve site asansörlerinin bakım ve kontrolü yeniden TSE uzmanları tarafından yapılacak. Karacabey Belediyesi, imzaladığı protokolle insana yönelik güvenlik gerektiren bir iş yapıldığının bilinciyle bakım ve onarım işini TSE uzmanlarına yaptıracak.
Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, asansörlerin bakım ve kontrolünün titizlikle takip edilmesi gerektiğine dikkat çekti. TSE’nin akredite olmuş A Tipi bir muayene kuruluşu olduğunu ifade eden Özkan, bundan sonra hem TSE’ye, hem belediyeye, hem de bina yöneticilerine büyük sorumluklar düştüğünü söyledi.
Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikle asansörü bulunan binaların ve TSE Bursa İl Koordinatörü Mithat Kaleoğlu ise yapılan kontroller sonucunda güvenlik açısından sıkıntı teşkil eden asansörlerin kullanılmasına yönetmelik gereği izin verilmeyeceğini kaydetti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<