banner359

Karacabey’de ‘Kaldırım İşgali’ Ne Ceza Geliyor

Karacabey Belediyesi, yeni yılla birlikte ilçede kaldırımların gereksiz bir şekilde işgal edilmesini önlemek adına önemli bir adım atarak, işgal edenlere 250 lira ceza kesileceğini açıkladı.Karacabey Belediyesi, 2016 yılının başlangıcı...

04 Ocak 2016 Pazartesi 15:07
Karacabey’de ‘Kaldırım İşgali’ Ne Ceza Geliyor
Karacabey Belediyesi, yeni yılla birlikte ilçede kaldırımların gereksiz bir şekilde işgal edilmesini önlemek adına önemli bir adım atarak, işgal edenlere 250 lira ceza kesileceğini açıkladı.
Karacabey Belediyesi, 2016 yılının başlangıcı itibariyle ilçe genelindeki sokak ve caddelerde, kaldırımların gereksiz bir şekilde işgal edilmesinin önüne geçmek adına bir dizi önlemler aldı. Yapılan açıklamada, ilçede yayaların kullanıma açılan kaldırımların, esnaf ve araçlar tarafından işgal edilmesine kesinlikle müsamaha gösterilmeyeceğine dikkat çekildi.
Açıklamanın devamında şunlara yer verildi;
"Kabahatler Kanunu’nun 38’inci maddesinde belediyeye verilen mücbir yetkinin, müsamahasız kullanılacağına vurgu yapılırken, uygulamayı göz ardı edenlere yönelik olarak, 250 liradan başlayan cezaların da titizlikle uygulanacağı belirtildi. Cezai Uygulamalar 2016 Yılı itibariyle resmen başladı. Kaldırım işgallerine yönelik alınan kararların, ciddiyetle uygulanacaktır. Yaya kaldırımlarının, ürün teşhiri, araç park edilmesi, zirai aletler, römorklar ve inşaat malzemeleri ile işgalinin kesin bir biçimde engellenecektir. Kaldırımlara aşırı biçimde taşan mal indirme rampaları ile merdiven uzantılarının da yasaklar kapsamındadır."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<