banner359

Kurban bayramında Yıldırım farkı

Kurban satış alanları ve kesim bölgelerindeki çalışmaları ile örnek hizmetlere imza atan Yıldırım Belediyesi, Kurban bayramında bir kez daha vatandaşın takdirini kazandı.Yıldırım Belediyesi, Kurban bayramında yaptığı çalışmalar ile...

12 Eylül 2016 Pazartesi 15:54
Kurban bayramında Yıldırım farkı
Kurban satış alanları ve kesim bölgelerindeki çalışmaları ile örnek hizmetlere imza atan Yıldırım Belediyesi, Kurban bayramında bir kez daha vatandaşın takdirini kazandı.
Yıldırım Belediyesi, Kurban bayramında yaptığı çalışmalar ile vatandaşların ibadetlerini hem güvenli hem de hijyenik şekilde gerçekleştirmesini sağladı. İlçedeki 16 ayrı noktada oluşturulan ‘Modern Kurban Kesim Alanları’ ile hizmet veren Yıldırım Belediyesi, deri poşeti, et poşeti, naylon branda, tuz, şapka, kurban rehberi, veterinerlik hizmeti ile temizlik için su temininden oluşan farklı hizmetleri de vatandaşlara sundu. En ince detayları bile düşünülerek hazırlanan çalışmalar ile Yıldırımlılara eksiksiz bir bayram yaşattıklarını söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Milletimizin birlik ve beraberliği, kardeşlik ve dayanışma ruhu bayram günlerinde daha da gelişir. Yeni Yıldırım yaşam kalitesinin her geçen gün arttığı, her alanda öncü ve örnek bir şehir haline getirme hedefiyle çalışmalarımızı gece gündüz demeden sürdürüyoruz. Vatandaşlarımızın mutlu bir bayram yaşamalarını sağlamak adına en ince detayına kadar düşünerek hazırladığımız çalışmalarımız ile hemşehrilerimize eksiksiz bir bayram yaşatmayı amaçlıyoruz” dedi.
Görüntü ve çevre kirliliği ile anılır hale gelen Kurban Bayramlarının Yıldırım’da artık yaşanmadığının altını çizen Başkan Edebali, “Kurban kesim alanlarına çöp konteynerleri ve su tankerleri mevcut. Ayrıca vatandaşlarımızın kullanımı için 10 ton tuz ile 10 bin adet poşet dağıttık. Alınan bu tedbirler sayesinde kurban kesimi sonrası çevrenin kirletilmesi engelleniyor. İlaçlama ekiplerimiz de ilaçlama işlemlerine bayram sonrası da devam edecek. Bunun dışında kesim merkezlerinde görevli temizlik ekipleri de anında müdahale ederek, kötü görüntü ve çevre kirliliği oluşmasına müsaade etmiyorlar” diye konuştu.
Kurban kesim yerlerinde veteriner kontrolünde, uzman kasaplar tarafından İslami usullere uygun kesim için din görevlilerinin de hazır bulunduğunu ifade eden Başkan Edebali, kurban bayramlarında sıkça yaşanan sahibinin elinden kaçan boğalara karşı önlem aldıklarını da söyleyerek, konusunda uzman kişilerden oluşan ‘boğa timleri’ ile olaylara anında müdahale edildiği bilgisini verdi.
Vatandaşlar hijyenik ve sağlıklı ortamlarda Yıldırım Belediyesi tarafından gerçekleştirilen kurban bayramı çalışmalarından dolayı da Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’ye teşekkür etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<