banner359

Mahkumlar hayata farklı pencereden bakmayı öğreniyor

Nilüfer Belediyesi, Denetimli Serbestlik Yasası’ndan Yararlanan Yükümlülere Yönelik Önemli Bir Proje Başlattı.

19 Aralık 2016 Pazartesi 16:34
Mahkumlar hayata farklı pencereden bakmayı öğreniyor
Nilüfer Belediyesi, Denetimli Serbestlik Yasası’ndan yararlanan yükümlülere yönelik önemli bir proje başlattı.
Nilüfer Belediyesi, Mahsus Mahal Derneği ile birlikte yükümlülerin topluma yeniden kazandırılması için "İçeriden dışarıya bir köprü" sloganıyla “Aralık” projesini hayata geçirdi.
Belediyelerin hapishane idareleriyle işbirliği yapmalarının önünü açan projeyle, mahpusların ceza infazı dönemlerinde ve sonrasında topluma yeniden katılmalarının sağlanması hedefleniyor.
Proje kapsamında drama atölyesi gerçekleştirdi. 12-16 Aralık tarihleri arasında Bursa Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen atölye ilgi gördü. Yeniden suç işlenmesinin önlenmesi ve suçtan zarar görenlerde zararın telafi edilmesi maksadıyla oluşturulan Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’ndeki 18 yükümlü, projeye gönüllü olarak katıldı.
Çağdaş Drama Derneği Bursa Temsilciliği eğitmenlerinin liderliğinde yürütülen drama atölyesine katılan yükümlüler keyifli anlar yaşadı. Farklı bir pencereden bakma, yaşayarak öğrenme ve problem çözme yollarının öğretildiği eğitime katılan yükümlüler, iletişim, uyum, güven, ferdî farklılıklar, takım olma becerileri konularında çalışma yaptı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<