banner359

Memur-sen Bursa İl Temsilciliği, Engellileri Unutmadı

Memur Sen Engelliler Açıklaması

03 Aralık 2015 Perşembe 16:02
Memur-sen Bursa İl Temsilciliği, Engellileri Unutmadı
Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker, engellilere destek varsa engellerin ortadan kalktığını söyledi.
Engellilerin günlük hayatta karşılaştıkları sorunları çözmenin insan olmanın bir gereği olduğunu belirten Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker, “Engelli veya engelli yakını olmak kimsenin tercihi değil. Hepimiz bir engelli adayı ya da engelli yakını adayı durumundayız. Engellilere acımak yerine, engellerini kaldırmak için çalışmamız gerekmektedir. Engellilere sağlayabileceğimiz en büyük katkı, onlara destek olup engellerini kaldırmak olacaktır. Çünkü destek varsa engel yoktur” diye konuştu.
Engellilere destek olma yolunda Memur-Sen’in bugüne kadar pek çok önemli kazanım elde ettiğini ifade eden Şeker, "Özellikle bakmakla yükümlü olduğu birinci derece engelli yakını olan kamu çalışanımız günlük bir saatlik bakım izni, nöbet yazılmaması ve servis kolaylığı elde ettiği kazanımlardan bazılarıdır. Ayrıca, olumsuz hava şartlarında engelli kamu çalışanlarının ulaşımda zorluk yaşayacağı günlerde mülki amirlere, engellilere yönelik idari izin verme yetkisi de yine Memur-Sen’in kazanımlarından biridir” şeklinde konuştu.
Hukuk belgelerinde yazılanların tek başına yeterli olmadığını hatırlatan Şeker, “Özellikle zihinsel engelli çocuklarımızın eğitimiyle ilgili müfredatta değişikliğe gidilmesi gerekmektedir. Engellilerin kendi seçimlerini yapma özgürlükleri ve bağımsızlıklarını da kapsayacak şekilde, kişilerin insanlık onuru ve bireysel özerkliklerine saygı gösterilmelidir. Bu noktada sadece kamudaki engelli çalışanlarımızın haklarını gözetmeden insanlık namına tüm engelli vatandaşlarımız için mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<