banner359

Mesleki Yeterlilik Belgesi Olmayanlar Dikkat

Türkiye’de örnek projelerin merkezi haline gelen Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO), firmaların rekabet gücünü ve güvenli çalışma ortamlarını geliştirmek için hayata geçirdiği Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi...

25 Ekim 2015 Pazar 11:42
Mesleki Yeterlilik Belgesi Olmayanlar Dikkat
Türkiye’de örnek projelerin merkezi haline gelen Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO), firmaların rekabet gücünü ve güvenli çalışma ortamlarını geliştirmek için hayata geçirdiği Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi (MESYEB), sınav ile belgelendirme hizmetlerini yoğun bir tempoda sürdürüyor.
Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından akredite edilerek, Mesleki Yeterlilik Kurumu’nun (MYK) yetkilendirdiği MESYEB’in, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nde (DOSAB) bulunan merkezinde BURSAGAZ tarafından yetkilendirilen 140 doğalgaz iç tesisat firma yetkilisine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Firmaların BURSAGAZ’daki yetkilerini sürdürebilmeleri için ‘Isıtma ve Doğalgaz İç Tesisat Yapım Personeli’ mesleği ile ilgili Mesleki Yeterlilik Belgelerinin alınması için Sınav ve Belgelendirme Sistemi hakkında sunum yapıldı. BURSAGAZ Projeler Yönetim Biriminden Nuray Yılmaz Gültekin ve Gültekin Bedirhanoğlu liderliğinde bir uzman ekibin katıldığı toplantıda konuşan BTSO MESYEB Genel Müdürü Ramazan Karakök, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından 25 Mayıs 2015 tarihinde yayımlanan tebliğe göre, Mesleki Yeterlilik Belgesi’nin zorunlu hale getirildiği 40 meslek grubu olduğunu ifade etti.
Doğalgaz İç Tesisat Elemanlarının mesleki yeterliliklerinin ölçülmesi, belgelendirilmesi ve geliştirilmesi için BURSAGAZ ile BTSO MESYEB arasında yapılan koordinasyonun gelişerek devam ettiğini kaydeden Ramazan Karakök, “Tesisat firmalarında çalışan iç tesisat elemanlarının zorunlu olan mesleki yeterlilik belgelerini alabilmeleri için mesleki yeterlilik sınavlarını merkezimizde sürdürüyoruz. Yoğunluğun her geçen gün artmaktadır. Bu nedenle, çalışanlarımızın vakit kaybetmeden MESYEB’e başvurarak, Mesleki Yeterlilik Belgelerini zamanında almalarında büyük fayda vardır” diye konuştu.
“BU BELGEYİ MUTLAKA ALIN”
MESYEB’e yapılan başvurularda görevli uzmanların, sınav ve belgelendirme süreçleri ile ilgili her türlü rehberlik desteği verdiğini hatırlatan Ramazan Karakök, mesleki yeterlilik belgesini alan meslek sahiplerine özellikle iş güvenliği ve meslek niteliklerinin gelişmesi açısından önemli yararlar sağladığını belirtti. Karakök, “Bu sadece 40 meslek grubuyla sınırlı kalmayacak. Önümüzdeki aylarda belge zorunluluğu olan meslek sayısı daha da artacak. Bu belgeyi herkes mutlaka almalı. Sınava girerek başarılı olanlara sınav ve belge ücreti ödemeyecek. Bu belgeyi almayan kesinlikle istihdam edilmeyecek” dedi.
Ramazan Karakök, BTSO MESYEB’in ise Güney Marmara Bölgesinin yetkin, sağlam temelli ve güçlü bir mesleki yeterlilik sınav ve belgelendirme merkezi olduğunu kaydetti. Karakök, Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayanların yetkili Doğalgaz İç Tesisat firmalarında çalışmalarının mümkün olmadığını anlattı. Mesleki Yeterlilik Belgesi almak için başvuran adayların ihtiyaç duydukları takdirde, BTSO Akademi üzerinden BUTGEM ve MESYEB eğitim tesislerinde açılacak periyodik eğitim programlarına da katılabileceklerini ifade eden Ramazan Karakök, adayların istedikleri yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşunda sınava girebileceklerini sözlerine ekledi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<