banner359

Mevlana bir sevgi ve hoşgörü elçisidir

Hazreti Mevlana’nın 743. vuslat yıldönümü ve anma etkinlikleri çerçevesinde Bursa’nın İnegöl ilçesinde anma programı düzenlendi.Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın...

13 Aralık 2016 Salı 12:05
Mevlana bir sevgi ve hoşgörü elçisidir
Hazreti Mevlana’nın 743. vuslat yıldönümü ve anma etkinlikleri çerçevesinde Bursa’nın İnegöl ilçesinde anma programı düzenlendi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açış konuşmasını yapan Hacı Sevim Yıldız-2 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Şenol Yoğurtçu, “Hazreti Mevlana’nın hayatı, kişiliği, eserleri araştırmaya konu olmuş, kütüphaneler dolusu kitaplar yazılmıştır. Ancak bunlar onu anlatmaya yetmemiştir. Burada şunu da belirtmek gerek ki, onu anlatmak her dilin her kalemin işi değildir. Mevlana bir sevgi ve hoşgörü elçisidir. Mevlana aşktır, bir okyanustur. Bizler bu okyanusta küçük birer balığız. Balık okyanusun ne kadar farkında ise, bizlerde ancak o kadar farkındayız Mevlana’nın. Hazreti Mevlana, her ne kadar sıradan bir insan gibi görünse de, kendisinden yüzyıllar sonra gelen insanların duygu, düşünce ikliminde ufuklar açmasına vesile olan engin bir hazinedir. Bu vesile ile onu anıyor, düşüncelerinin, öğütlerinin hayatımıza yer etmesini temenni ediyorum" dedi.
Programın yapıldığı okuldaki salonun yeni açıldığını ve hayırseverler tarafından yaptırıldığının altını çizen Yoğurtçu, Emeği geçen herkese huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca Cumartesi günü İstanbul’da yaşanan hain terör saldırısını lanetliyor, saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazi ve yaralılarımıza acil şifalar diliyorum" dedi, Yoğurtçu sözlerini Hazreti Mevlana’nın, "Ok gibi doğru olsam, yabana atarlar beni. Yay gibi eğri olsam, elde tutarlar beni. Doğruda görmedim aç, eğride görmedim tok. Eğri yay elde kalır, menzil alır doğru ok” şeklinde konuştu.
Konuşmanın ardından program neyzen ve sema gösterisi ile devam etti. Hazreti Mevlana’nın hayatını anlatan oratoryonum ardından program ilahi grubunun gösterisi ile son buldu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<