banner359

Milletvekili Ceyhun İrgil’den tıp öğrencilerine tavsiyeler

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu ve Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, eski okuluna gelerek bu yıl başlayan öğrencilere iyi bir insan ve iyi bir hekim olmanın yollarını anlatıp tavsiyelerde bulundu.Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil,...

08 Eylül 2016 Perşembe 15:36
Milletvekili Ceyhun İrgil’den tıp öğrencilerine tavsiyeler
Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu ve Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, eski okuluna gelerek bu yıl başlayan öğrencilere iyi bir insan ve iyi bir hekim olmanın yollarını anlatıp tavsiyelerde bulundu.
Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi 2016-2017 eğitim döneminin başlangıcında, Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde konferans verdi. Öğretim üyeleri ve öğrencilerin izlediği konferansında, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 1988 yılında mezun olduğunu, yeni öğrencilerin yanı sıra eski okul arkadaşları ve hocalarıyla buluşmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren İrgil, “Burada olmaktan onur duyuyorum” dedi.
“Yoksunduk ama mutluyduk”
Uludağ Üniversitesi’nin ilk kurulduğu yılları ve o dönemin koşullarını anlatarak bugünle kıyaslayan İrgil, “O dönemler yoksulluk ve yoksunluk yıllarıydı ama arkadaşlık ve hocalık ilişkileri çok güzeldi. Bizler hocalarına abla ve abi diyen öğrencilerdik, ilişkilerimiz böyleydi çünkü. Yoksulluk ve yoksunluğumuzun farkında bile değildik, mutluyduk. Ne internetimiz ne cep telefonumuz vardı ama arkadaşlıklarımız çok sağlamdı. Şimdi internetle her şeye kolayca ulaşılıyor ama arkadaşlar birbirinden uzaklaşıyor. Sizler burada geçirdiğiniz günlerin kıymetini bilin ve arkadaşlıklarınızı geliştirin. Fotoğraf çektirin ve bunları saklayın. Çünkü burada edindiğiniz arkadaşlıklar kardeşten bile ileridir” diye konuştu.
“Megaloman olmamak için iyi insan olun’
İyi hekim olmak için önce iyi birer insan olmak gerektiğinin önemini vurgulayan Milletvekili İrgil şunları söyledi:
“Günlük hayata dokunun, edebiyatla, sanatla da ilgilenin. Arkadaşlarınızla bir araya gelip yemek yapın, eğlenin. Günlük hayata dokunmazsanız hekimlik hayatınızda sıkıntı çekersiniz. Mezun olduktan sonra insanlar size gelecek ve ‘Önce Allah sonra sen’ diyecek. Çünkü onları iyileştireceksin, minnettar kalacaklar. Koşullar sizi megaloman olmaya doğru sürükler. Kibirli ve megaloman olmamak için önce iyi insan olmak gerekiyor.”
İntörnler için sigorta çalışması
Hekimlikte intörnlük döneminin epey özveri gerektirdiğini hatırlatan İrgil, TBMM’de intörn öğrencilerin sigortalı ve asgari ücretli yapılması konusunda çalışma yürüttüklerini belirtti.
Bir öğrencinin sorusu üzerine, öğrencilik yıllarında milletvekili olmayı aklının ucundan bile geçirmediğini, ancak daha sonra belediye meclis üyeliği yaparak siyasete adım attığını, ardından da önseçim sonucunda milletvekili olmasının gündeme geldiğini anlatan İrgil, “Bu dönem son dönemim, bırakıyorum” ifadesini kullandı.
Konferansın ardından Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selim Gürel, İrgil’e çiçek vererek teşekkür etti. Eski bir öğrenci olarak deneyimlerini yenileriyle paylaşmanın önemine dikkat çeken Prof. Dr. Gürel, öğrencilere seslenerek, “Bu deneyimler ışığında ve aldığınız eğitimle hepinizin iyi birer hekim olacağına inanıyorum ve Uludağ Üniversitesi’ni her gittiğiniz yerde iyi bir şekilde temsil etmenizi diliyorum” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<