banner359

Miniklere diş taraması

Acıbadem Bursa Hastanesi, 21-27 Kasım Ağız ve Diş Sağlığı Haftası kapsamında Neşe Erberk Anaokulu’nun öğrencilerini misafir etti.Ağız ve diş sağlığı uzmanları Dt. Meriç Kaan Kuğu ve Dt. Özden Melis Durmaz, miniklerin diş kontrolünü...

23 Kasım 2016 Çarşamba 12:03
Miniklere diş taraması
Acıbadem Bursa Hastanesi, 21-27 Kasım Ağız ve Diş Sağlığı Haftası kapsamında Neşe Erberk Anaokulu’nun öğrencilerini misafir etti.
Ağız ve diş sağlığı uzmanları Dt. Meriç Kaan Kuğu ve Dt. Özden Melis Durmaz, miniklerin diş kontrolünü yaptı ve doğru diş fırçalama hakkında bilgi verdi. Kontrol sonrasında öğrencilere boyama kitapları hediye edildi. Sağlıklı dişler için fırçalamada dikkat edilmesi gereken hususları anlatan Meriç Kaan Kuğu, “Dişler ağızda ilk süt dişi görüldüğü zaman fırçalanmaya başlanmalı. Günde 2 kez düzenli olarak, en az 2-3 dakika süresince fırçalamaya özen gösterilmeli. Diş fırçası başkalarıyla paylaşılmamalı ve en geç 6 ayda bir değiştirilmeli. Diş fırçası kuru olmalı ve üzerine macun az miktarda sürülmeli. Diş fırçası 45 derecelik açı yapacak biçimde tutulmalı, ön dişlerden arka dişlere doğru yumuşak hareketlerle daire çizerek fırçalanmalı. Dişlerin iç yüzeyleri süpürme hareketi yapacak şekilde, çiğneme yüzeyleri ise fırça, diş dizisi boyunca ileri geri hareket ettirilerek fırçalanmalı. Dişlerin tüm yüzeyleri mutlaka temizlenmeli. Ebeveyn eşliğinde 6 ayda bir düzenli diş hekimi kontrolü yapılmalı” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<