banner359

Mollafenari’ye Modern Pazar Yeri

Osmangazi Belediyesi, Mollafenari Mahallesi’ne modern bir pazar yeri inşa ediyor.Osmangazi Belediyesi, Bursa’nın en eski mahallelerinden biri olan Mollafenari Mahallesi’ne modern bir pazar alanı kazandırmak için düğmeye bastı. Toplam 980 metrekare...

20 Ekim 2015 Salı 15:37
Mollafenari’ye Modern Pazar Yeri
Osmangazi Belediyesi, Mollafenari Mahallesi’ne modern bir pazar yeri inşa ediyor.
Osmangazi Belediyesi, Bursa’nın en eski mahallelerinden biri olan Mollafenari Mahallesi’ne modern bir pazar alanı kazandırmak için düğmeye bastı. Toplam 980 metrekare alan üzerine iki katlı olarak inşa edilecek olan Mollafenari Pazar Yeri’nin temeli düzenlenen törenle atıldı. İki katlı pazar yerinin alt katlarında otopark, düğün ve çeşitli organizasyonlarda kullanılabilecek çok amaçlı salon ve depo yer alacak. Pazar alanının 490 metrekarelik üst katında ise 25 pazar tezgahı yer alacak. 2 milyon 200 bin lira kaynak kullanılarak inşa edilen Mollafenari Pazar Yeri’nin 1 yıl içerisinde tamamlanması planlanıyor.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın ev sahipliğinde düzenlenen Mollafenari Pazar Alanı temel atma törenine Kaymakam Enver Ünlü, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ali Yılmaz, AK Parti Bursa Milletvekili Adayı Bennur Karaburun, bürokratlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Mollafenari Mahallemiz Osmangazi’nin en eski yerleşim bölgelerinden biri. Eski mahallelerimiz yoğun ve dar yapılaşması nedeni ile hizmet üretmenin zor olduğu, kamulaştırmalar ile hizmet ürettiğimiz mahallelerimizden biri. Mollafenari’nin hak ettiği değere kavuşması için mahallemize nefes aldıracak birçok çalışma yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Yol genişletme çalışmaları, hizmet alanları, çıkmaz sokak açma çalışmaları ile mahallemize nefes aldıran projeler ürettik. Seyid-i Nasır Caddemizde yol genişletmek için 3 tane bina kamulaştırdık, burada yolu genişlettik. Şimdi de mahallemizin uzun zamandır beklediği pazar alanı, otoparkı, muhtarlık binası ve çok amaçlı salonu olan çoklu hizmet alanımızın temelini atıyoruz” dedi.
Mollafenari Pazara Alanı’nı oluşturabilmek için bin 535 metrekare alan kamulaştırdıklarını belirten Başkan Dündar, “Bu kamulaştırmalar için 1 milyon 100 bin lira kaynak kullandık. Yaklaşık bir yıl içerisinde tamamlamayı planladığımız pazar alanımız için kamulaştırmaları ile birlikte 2 milyon 200 bin lira kaynak kullanacağız. İnanç turizmi açısından büyük öneme sahip mahallemizde yol çalışmalarımız ve diğer hizmetlerimiz bundan sonra da devam edecek. Bu bölgede bulunan Somuncu Baba Evi ve Fırını’nın restorasyonunu da yapıyoruz, bu restorasyon ile birlikte çevresinin bir külliye olarak düzenlenmesi için çalışmalarımız sürüyor. Pazar alanımızla birlikte bu restorasyon çalışmalarını da tamamlayacağız, mahallemize hayırlı olsun” diye konuştu.
Osmangazi Kaymakamı Enver Ünlü de, "Osmangazi’de göreve başladığım ikinci haftayı geride bıraktım. Bu süreçte Osmangazi Belediyemizin birçok açılış ve temel atma programlarına katıldım. Belediyemizin hizmetlerine yetişmekte zorlanıyoruz. Bugün de yepyeni bir yatırımın temel atma törenindeyiz. Başkanımız Mustafa Dündar’ı hizmetlerinden dolayı kutluyorum” dedi.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık ise, Osmangazi ilçesinin Bursa’nın kalbi konumunda olduğunu dile getirerek, “Osmangazi’ye yapılan her yatırım ve hizmet Bursa’ya yapılıyor demektir. Bunun bilincinde olan Başkanımız Mustafa Dündar, gerek ilçemiz gerekse kentimiz adına önemli hizmetlere imza atıyor. Sağlıktan spora, eğitimden kültür sanata kadar her alanda çalışmalar yürütüyor. Ben başta Başkanımız Mustafa Dündar olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum” açıklamasını yaptı.
AK Parti Bursa Milletvekili Adayı Bennur Karaburun da, “Osmangazi Belediyemizin Pazar yerleriyle ilgili çalışmaları devam ediyor. Başkanımız Mustafa Dündar, bugüne kadar birçok kapalı ve açık pazar yerini ilçemize kazandırdı. Çalışmalarından dolayı kendisini kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<