banner359

Müzik Akademisi Kapılarını Açtı

Müzik Akademisi’nin açılış törenine katılan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, akademiye kendisine ait bir fiziksel mekan temin etmek için proje geliştirdiklerini söyledi.Yıldırım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü...

11 Aralık 2015 Cuma 17:57
Müzik Akademisi Kapılarını Açtı
Müzik Akademisi’nin açılış törenine katılan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, akademiye kendisine ait bir fiziksel mekan temin etmek için proje geliştirdiklerini söyledi.
Yıldırım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren, geleceğin müzisyenlerinin yetiştiği, engelli ve kimsesiz çocukların müzik, tiyatro ve halk dansları alanında eğitim gördüğü Müzik Akademisi’nin yeni eğitim dönemi Şehit Jandarma Komando Er Bahri Avcı Mesleki Eğitim Merkezi’nde düzenlenen törenle başladı. Törene Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin yanı sıra, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Dülger, Bursa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Şaban Kander, AK Parti Yıldırım İlçe Başkan Vekili Cevdet Uzak, Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Doç. Dr. Murat Tutanç, öğrenciler ve veliler katıldı.
Müzik Akademisi’nin bir kaç iyi yürekli insanın girişimiyle hayat bulduğunu ve kısa sürede önemli mesafeler kaydettiğini aktaran Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, yerel yönetimlerin engellilere karşı toplumun her kesiminden daha fazla sorumlukları olduğunu vurgulayarak, “Müzik Akdemimizin bu aşamaya gelmesinde emeği geçen kurumlara, öğretmenlerimize öğrenci velilerimize hepsinden daha çok da gösterdikleri azimle önemli büyük bir başarıya imza atan öğrenci kardeşlerime teşekkür ediyorum” dedi.
Müzik Akademisi gibi sosyal içerikli projelerin daha yaygınlaşması gerektiğine de vurgu yapan Başkan Edebali, “Müzik Akademisi, tüm Türkiye’de uygulanması gereken örnek bir proje. Bu, bizim hayata tutunmak, kendilerini kanıtlamak isteyen engelli kardeşlerimize borcumuz. Öğrencilerimizin başarıları, kendilerine küçük bir fırsat verilen kocaman yüreklerin neler başarabileceklerinin göstergesi. Ayrıca bu akademimizin dostluğun kardeşliğin paylaşmanın şehri Yıldırım’da faaliyet gösteriyor olması bizim için ayrı bir gurur vesilesi. İlerleyen dönemde Müzik Akademisi’ne kendilerine ait, daha donanımlı bir fiziksel mekan kazandırmak için proje hazırlıyoruz” diye konuştu.
Müzik Akdemisi’nin engellilerin yaşam kalitesini yükselten önemli bir proje olduğunu aktaran Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın ise “Böyle bir hizmetin Yıldırım’a kazandırılmasında emeği geçen herekse teşekkür ediyorum. Buradaki kardeşlerimiz, hayatlarının önündeki engelleri unutup önemli başarılara imza atıyorlar” dedi.
Konuşmaların ardından Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ve protokol üyeleri öğrencilerle birlikte şarkı söyledikten sonra sınıflarda incelemelerde bulundular.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<