Nilsem Kursiyerleri “Ekobahçe”yi Ziyaret Etti

Nilüfer Sürekli Eğitim Merkezi (nilsem) Kursiyerleri , Nilüfer Belediyesi, Kent Konseyi Ve Ekoder İş Birliğiyle Hayata Geçirilen ‘ekobahçe’yi Ziyaret Ederek Çalişmalari Yerinde İnceledi.

22 Ekim 2015 Perşembe 11:28
Nilsem Kursiyerleri “Ekobahçe”yi Ziyaret Etti
Nilüfer Sürekli Eğitim Merkezi (NİLSEM) kursiyerleri , Nilüfer Belediyesi, Kent Konseyi ve EKODER iş birliğiyle hayata geçirilen ‘Ekobahçe’yi ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceledi.
Yerel Çeşit Denemeleri ve Tohum Üretim İstasyonu (Ekobahçe) projesi merak edenlere kapılarını açtı. NİLSEM kursiyerleri Alaaddinbey Mahallesi’nde bulunan Ekobahçe’yi ziyaret ederek çalışmaları yerinde takip etti. Nilüfer Belediyesi Başkan Danışmanı ve Ekoder Başkanı Arca Atay konuklara proje ve hedefleri hakkında bilgi verdi. Ekobahçe’de yerel çeşit denemelerinin ekolojik tarıma uygun olarak yapılacağını belirten Atay, “Burada herhangi bir sentetik tarım kimyasalı ya da fenni gübre kullanılmayacak. Yerel tohumların deneneceği, üretileceği, çoğaltılacağı ve saklanacağı bu mekandaki tohum kütüphanemizde tohumları saklayıp teşhir edeceğiz. İlgili kişi ve gruplara bu tohumları ekip çoğaltmaları için vereceğiz. ‘Ekobahçe’ olarak tanımlanan bu mekanda, kaybolmakta olan yerel çeşitlerimizi bulmak, onları üreterek çoğaltmak, gelecek nesiller için saklamak ve takasla dağıtmayı hedefliyoruz” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<