Nilüfer 15. Uluslararası Spor Şenlikleri’ne Geri Sayım Başladı

Nilüfer, bu yıl 15’incisi düzenlenecek olan Uluslararası Spor Şenlikleri’ne ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 20 Nisan’da başlayacak olan Spor Şenlikleri’ne bu yıl 102 okuldan 13 bin 468 öğrenci katılacak.Spor kenti Nilüfer’de tam...

18 Nisan 2016 Pazartesi 14:42
Nilüfer 15. Uluslararası Spor Şenlikleri’ne Geri Sayım Başladı
Nilüfer, bu yıl 15’incisi düzenlenecek olan Uluslararası Spor Şenlikleri’ne ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 20 Nisan’da başlayacak olan Spor Şenlikleri’ne bu yıl 102 okuldan 13 bin 468 öğrenci katılacak.
Spor kenti Nilüfer’de tam bir ay sürecek Nilüfer 15. Uluslararası Spor Şenlikleri için geri sayım başladı. Nilüfer Belediyesi, Nilüfer Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Belediyespor Kulübü ve Kent Konseyi iş birliğiyle düzenlenecek 15. Uluslararası Spor Şenlikleri’nin açılışı 20 Nisan’da TVF Cengiz Göllü Spor Salonu’nda yapılacak. 102 okuldan 13 bin 468 öğrencinin 26 farklı branşta mücadele edeceği Nilüfer 15. Uluslararası Spor Şenlikleri’ne ilişkin bilgilendirme toplantısı Halk Evi Basın Toplantı Odası’nda yapıldı. Nilüfer Uluslararası Spor Şenlikleri’nin spor şehri Nilüfer’in baş tacı olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, şenlikleri 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kapsayacak şekilde organize ettiklerini kaydetti. Bozbey, “Uluslararası Spor Şenliklerinin 15’incisi 20 Nisan itibariyle başlayacak. 15. Uluslararası Spor Şenlikleri, 26 branşta toplam 102 okul, 13 bin 468 öğrencinin barış ve kardeşlik içerisinde, sporun özünde olan centilmenliğin ön planda olacağı karşılaşmalarına sahne olacak” dedi.
Başkan Bozbey, şenliklerde farklı yaş grupları ve kategoride bu yıl 2 bin 38 takımın yer alacağını belirtti. 6 farklı ülkeden 9 kardeş kentin şenliklerin konuğu olacağını kaydeden Bozbey, “Bulgaristan’ın Ardino ve Asenovgrad, Letonya’nin Kekava, Kosova’nın Peja, Ukrayna’nın Mikolayiv, Romanya’nın Braila şehirlerinden heyetler Spor Şenlikleri’nde yer alacak. Ayrıca Türkiye’deki kardeş kentlerimiz olan Afyon’un Dinar, Adıyaman’ın Tut ve Balıkesir’in Manyas ilçelerinden gelecek öğrencileri de şenlikler boyunca Nilüfer’de ağırlayacağız” dedi.
Bozbey, 20 Nisan’da saat 10.30’da Cengiz Göllü Spor Salonu’nda yapılacak olan açılışa tüm halkı davet etti.
Kardeşlik Ormanı projesinin bu yıl da devam edeceğini söyleyen Bozbey, şenliklerin anısına bu yıl 19 Mayıs’ta Altınşehir Mahallesi’nde Kardeşlik Ormanı’na fidan dikileceğini açıkladı.
Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Muharrem Tüfekçi de “Maksadımız spor üzerinden çocuklarımızı, gençlerimizi yarıştırmak, birbirlerini yenmelerini sağlamak değil, birbirleriyle yüreklerini, yüreklerinin çırpındığı hepimizin altında yaşadığı gökyüzünü bölüşmeleridir” şeklinde konuştu.
Nilüfer 15. Spor Şenlikleri kapsamında sporcular atletizm, badminton, basketbol, bisiklet, dart, eskrim, futbol, futsal, hentbol, oryantring, tenis, kros, masa tenisi gibi branşların yanı sıra, satranç, squash, uçurtma, voleybol, yüzme, yamaç paraşütü, model uçak, doğa yürüyüşü, petank, geleneksel oyunlar, geleneksel Türk okçuluğu kategorilerinde mücadele edecek. 2038 takımın yer alacağı şenlikler kapsamında Özel Eğitim Kurumları Şenliği ve Okul Öncesi-Anasınıfları Şenliği de düzenlenecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<