Nilüfer 15. Uluslararası Spor Şenlikleri’ne Renkli Kapanış

Bursa’nın merkez Nilüfer ilçesinde bu yıl 15’ncisi düzenlenen Uluslararası Spor Şenlikleri renkli görüntülerle sona erdi.Nilüfer Kaymakamlığı himayesinde Nilüfer Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Belediyespor ve Kent Konseyi...

20 Mayıs 2016 Cuma 12:32
Nilüfer 15. Uluslararası Spor Şenlikleri’ne Renkli Kapanış
Bursa’nın merkez Nilüfer ilçesinde bu yıl 15’ncisi düzenlenen Uluslararası Spor Şenlikleri renkli görüntülerle sona erdi.
Nilüfer Kaymakamlığı himayesinde Nilüfer Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Belediyespor ve Kent Konseyi iş birliğiyle 20 Nisan’da başlayan şenlikler tam bir ay sürdü. 102 okuldan 13 bin 468 öğrencinin katıldığı şenlikler 26 branşta yapıldı. Öğrenciler, barış ve kardeşlik içinde, sporun özünde olan centilmenliği ön planda tutarak keyifli karşılaşmalar gerçekleştirdi.
Kalıcı dostlukların kurulduğu, barış ve kardeşliğin pekiştirildiği Nilüfer 15. Uluslararası Spor Şenlikleri, Nilüfer Belediyesi’nin Türkiye’deki ve yurtdışındaki kardeş belediyelerden gelen heyet ve sporcuların da iştirakiyle yapıldı. Adıyaman’dan Tut, Afyon’dan Dinar ve Balıkesir’den Manyas Belediyelerinin yanı sıra, Romanya’dan Braila, Kosova’dan Peja, Bulgaristan’dan Ardino, Ukrayna’dan Mykolayiv ve Letonya’dan Kekava Belediyesi’nden gelen heyetler ve sporcular turnuvalarda yer aldı.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kapsayan Spor Şenlikleri, düzenlenen piknikle sona erdi.
Nilüfer 15. Uluslararası Spor Şenlikleri’nde ter döken öğrenciler, Fadıllı Mahallesi’nde düzenlenen piknikte birbirinden farklı faaliyetlerle doyasıya eğlendi. Mutlulukları gözlerinden okunan çocuklar canlı langırt, zıpzıp, maket uçak yapımı, halat çekme yarışması gibi eğlenceli oyunların yanı sıra Nilüfer Sportif Havacılık Kulübü’nün standına da yoğun ilgi gösterdi.
Gün boyunca çeşitli ikramların yapıldığı Nilüfer 15. Uluslararası Spor Şenlikleri pikniğinde, kardeş belediyelerden gelen takımların da yer aldığı futsal ve voleybol branşlarında dereceye giren takımlara ödülleri de verildi.
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, şenliklerin sosyal ve kültürel anlamda güzellikleri ortaya çıkardığının altını çizerek, “Nilüfer 15. Uluslararası Spor Şenlikleri’nin finalini piknikle yaptık. Şenliklere katılan bütün öğrencilerimiz, kardeş şehirlerimizden gelen konuklarımız ve onları burada ağırlayan ailelerle bir arada olmaktan mutluyuz. Nilüfer Belediyesi’nin kardeş şehirlerle olan projeleri başarıya dayalıdır. Dünya barışını ancak ve ancak bu şekilde sağlayabiliriz” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<