banner359

Nilüfer Belediyesi Mübadele Evi’ne ödül

Nilüfer Belediyesi’nin ilk müzesi Mübadele Evi, Tarihi Kentler Birliği’nden bir ödül daha aldı.Tarihi Kentler Birliği daha önce “Uygulama Ödülü” verdiği Mübadele Evi’ni, bu defa “Müze Özendirme Ödülü”ne layık buldu. Ödül...

17 Mayıs 2017 Çarşamba 15:43
Nilüfer Belediyesi Mübadele Evi’ne ödül

Nilüfer Belediyesi’nin ilk müzesi Mübadele Evi, Tarihi Kentler Birliği’nden bir ödül daha aldı.

Tarihi Kentler Birliği daha önce “Uygulama Ödülü” verdiği Mübadele Evi’ni, bu defa “Müze Özendirme Ödülü”ne layık buldu. Ödül töreni Tarihi Kentler Birliği’nin Sivas Buluşması’nda gerçekleştirildi. Nilüfer Belediyesi adına törene Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi Lütfü Günenç katıldı.

Bursa Lozan Mübadilleri Kültür ve Dayanışma Dernek Başkanı Ali Korkut ile Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Tarih ve Turizm Büro Sorumlusu Onur Ulutaş’ın da yer aldığı ödül töreni

Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi Toplantı Salonu’nda yapıldı. Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Günenç’e Müze Özendirme Ödülü’nü Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Yalçın Kurt verdi.

İnsanlık tarihi kadar eski olan zorunlu göçlere bir selam duruşu anlamına gelen Görükle Mahallesi’ndeki Nilüfer Belediyesi Mübadele Evi’nde mübadillerin sırtına vurup getirdiği, tarlalarında ve evlerinde kullandığı eşyalar yer alıyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<