Nilüfer Belediyesi’nden Atatürk Anıtı

Nilüfer Belediyesi’nin törenle açtığı Atatürk Anıtı, taşıdığı özellikle dikkat çekiyor. Anıta nereden bakılırsa bakılsın, Atatürk ile göz göze geliniyor.Bursa’yı ve Nilüfer’i çağdaş heykel sanatıyla buluşturan Nilüfer...

22 Nisan 2016 Cuma 14:57
Nilüfer Belediyesi’nden Atatürk Anıtı
Nilüfer Belediyesi’nin törenle açtığı Atatürk Anıtı, taşıdığı özellikle dikkat çekiyor. Anıta nereden bakılırsa bakılsın, Atatürk ile göz göze geliniyor.
Bursa’yı ve Nilüfer’i çağdaş heykel sanatıyla buluşturan Nilüfer Belediyesi, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’nı da törenle açtı. Nereden bakılırsa bakılsın Atatürk ile göz göze gelme özelliğini taşıyan anıt, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda sanat severlerle buluştu. Açılışta konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Bu meydanda yer vereceğimiz heykel için çok düşündük. Konunun uzmanları ile paylaşımlarda bulunduk. Öyle bir heykel olmalıydı ki her baktığımız da bize Atatürk’ü anlatmalıydı. Öyle bir heykel olmalıydı ki, her baktığımız da cumhuriyetin bize kazandırdıkları anlatmalıydı. Bugüne kadar Nilüfer’e kazandırdığımız ve kazandıracağımız eserleri umarım hedef gösterenler olmaz. Hep birlikte korur ve nesiller boyu bu eserleri bu kentte yaşatırız” diye konuştu.
Konuşmaların ardından anıt açıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<