Nilüfer’de Barışın Sesi Müzikle Duyurulacak

Barış İçin Müzik Vakfı’nın 2020 yılında kurulması planlanan Çocuk Orkestra ve Korosu için çalışma başladı. Nilüfer Belediyesi’nin de destek verdiği çalışmaların tanıtım konseri Işıktepe Rüveyde Dörtçelik İlköğretim Okulu’nda...

17 Haziran 2016 Cuma 11:11
Nilüfer’de Barışın Sesi Müzikle Duyurulacak
Barış İçin Müzik Vakfı’nın 2020 yılında kurulması planlanan Çocuk Orkestra ve Korosu için çalışma başladı. Nilüfer Belediyesi’nin de destek verdiği çalışmaların tanıtım konseri Işıktepe Rüveyde Dörtçelik İlköğretim Okulu’nda gerçekleşti.
Barışın çocuklarını yetiştirmek için çok sayıda projeyi hayata geçiren Nilüfer Belediyesi bu hedefle yeni bir çalışmanın daha destekçisi oldu. Mümkün olduğu kadar fazla çocuğun sanatsal yaşama katılım hakkı önündeki engelleri kaldırarak, barışın sesini müzik aracılığıyla duyurmak isteyen Barış İçin Müzik Vakfı Bursa’daki çalışmalarını Nilüfer Belediyesi desteğiyle başlattı. Türkiye’nin farklı bölgelerinden 10 bin çocukla, 2020 yılında Ulusal Çocuk Orkestra ve Korosu’nun temelinin atılmasının hedeflendiği projenin Bursa ayağının tanıtımı, İstanbul’dan gelen mini orkestranın verdiği konserle yapıldı. Işıktepe Rüveyde Dörtçelik İlköğretim Okulu’nda düzenlenen tanıtım konserinde katılımcılar keyifli anlar yaşadı.
Farklı şehirlerde oluşacak toplulukların katılımıyla, 2020 yılında, Ulusal Çocuk Orkestra ve Korosu’nun temelini atmak hedefi ile hareket eden Vakfın, Bursa destekçisi olduklarını belirten Başkan Bozbey, bu çalışmanın barışın çocuklarının yetişmesine büyük katkı vereceğini belirtti. Bozbey, “Yıllardır Nilüfer için, dile getirdiğim büyük bir hayalim var. Her çocuğun en az bir müzik enstrümanı çalabilmesi, güzel sanatların en az bir dalıyla uğraşması ve en az bir spor dalında aktif olması. Eğer bu gerçekleşebilirse, ülkemizin özlediği barış ortamı da mutlaka sağlanacaktır. İşte bu hayale, büyük bir katkının da bu proje olduğuna inanıyorum. Tüm emeği geçenlere kentim ve ülkem adına teşekkür ediyorum” dedi.
Yapılan konuşmalar ve konserin ardından gönüllü öğrencilerin kayıtları da alındı.
“Barış İçin Müzik-El Sistema Türkiye” kapsamında, 2020 yılına kadar Türkiye’nin farklı kentlerinde kurulacak orkestra ve korolar aracılığıyla 10 bin çocuğa ulaşılması hedefleniyor.
Çalışma kapsamında çocuklara enstrüman, orkestra şefliği eğitimi gibi alanlarda eğitimler verilecek. Ücretsiz ve herkese açık olacak eğitimlerde Çocuklara, birlikte müzik yapma olanağı sağlanarak onların sosyal gelişim ve değişimlerine de destek verilecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<