Nilüfer’de ramazan coşkusu bu sokakta yaşanıyor

Nilüfer’de her yıl olduğu gibi bu yıl da ramazan ayı birlik, beraberlik ve coşkuya sahne oluyor. Nilüfer Belediyesi’nin Halk Evi önünde kurduğu Ramazan Sokağı’nda, düzenlenen çeşitli etkinliklerle ramazan ayının ruhu yaşatılıyor.On...

28 Mayıs 2017 Pazar 13:24
Nilüfer’de ramazan coşkusu bu sokakta yaşanıyor

Nilüfer’de her yıl olduğu gibi bu yıl da ramazan ayı birlik, beraberlik ve coşkuya sahne oluyor. Nilüfer Belediyesi’nin Halk Evi önünde kurduğu Ramazan Sokağı’nda, düzenlenen çeşitli etkinliklerle ramazan ayının ruhu yaşatılıyor.

banner380

On bir ayın sultanı ramazan ayının gelmesiyle birlikte Nilüfer’e de şenlik geldi. Nilüfer’de ramazan coşkusu Ramazan Sokağı’nda yaşanıyor. Nilüfer Belediyesi’nin Nilüfer Cumhuriyet Meydanı’nda kurduğu Ramazan Sokağı herkesi Ramazan ayının vazgeçilmezleriyle bir araya getiriyor. Anadolu Arastası’na üye 46 hemşehri derneği ve 8 kadın derneğinin standının yer aldığı Ramazan Sokağı’nda yöresel lezzetlerin yanı sıra kültürel değerlerden de örnekler sunuluyor. İftardan yarım saat sonra açılan Ramazan Sokağı’nda isteyenler standlardan alışveriş yaparken, kaat-ı, cam üfleme ve ebru sanatlarının da yer aldığı atölyeleri de ziyaret ederek yapılan çalışmaları izleyebiliyor.

Ramazan Sokağı’ndaki ilk gecede önce Hacivat-Karagöz orta oyunu gösterisi düzenlendi. Özellikle çocukların kahkahalarıyla eşlik ettiği gösteri, izleyenleri neşeye boğdu. Geleneksel Hacivat-Karagöz gösterisinin ardından sahneye Burcu Karadağ çıktı. Tasavvuf ve sanat müziğinin sevilen ismi Bekir Ünlüataer de Ramazan ayının ilk gününde sevenleri ile buluştu. Herkesin Ramazan ayını kutlayan sanatçılar, Nilüfer halkıyla bir araya gelmelerine imkan sağlayan Başkan Mustafa Bozbey’e de teşekkür etti.

Halkın keyifli saatler yaşadığı konserin sonunda, Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç sanatçılara, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey adına çiçek teşekkür etti.

Ramazan Sokağı’nda her akşam bir hemşehri derneği yöresine özgü gösteriler düzenleyeceği ve ünlü isimlerin de konser vereceği açıklandı. 3 Haziran’da Nida Ateş ve Melihat Gülses, 10 Haziran’da İnce Saz ve 17 Haziran’da da Erkan Oğur ile İsmail Hakkı Demircioğlu Halk Evi önündeki Nilüfer Cumhuriyet Meydanı’nda sevenleriyle buluşacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<