banner359

Nilüferli 600 çocuk doğada bilim ve sanatla buluştu

Nilüfer Belediyesi tarafından çocukların bilim, sanat ve doğayla iç içe bir yaz tatili geçirmeleri için düzenlenen Balat Doğa ve Bilim Yaz Okulu sona erdi.Nilüfer Belediyesi tarafından düzenlenen Balat Doğa ve Bilim Yaz Okulu’nda 600 çocuğu...

27 Ağustos 2016 Cumartesi 17:30
Nilüferli 600 çocuk doğada bilim ve sanatla buluştu
Nilüfer Belediyesi tarafından çocukların bilim, sanat ve doğayla iç içe bir yaz tatili geçirmeleri için düzenlenen Balat Doğa ve Bilim Yaz Okulu sona erdi.
Nilüfer Belediyesi tarafından düzenlenen Balat Doğa ve Bilim Yaz Okulu’nda 600 çocuğu ağırladı. 7-12 yaş arası çocuklara yönelik ücretsiz olarak düzenlenen Balat Doğa ve Bilim Yaz Okulu’na Nilüfer’in 20 farklı mahallesinden çocuklar katıldı. Yaz tatilini bilim, sanat ve doğayla iç içe geçiren çocuklar bir taraftan doğanın keyfini çıkarırken, diğer taraftan da bilim ve sanatı öğrendi ve yeni arkadaşlar edindi. 1 Ağustos’ta Ataevler Mahallesi’nden çocukların iştirakiyle başlayan faaliyet, İnegazi Mahallesi’nde sona erdi. Çocuklar için kampta dönüşümlü bilim atölyeleri, drama atölyesi, kukla atölyesi ve bilim söyleşileri düzenlendi. Çocuklara ayrıca Nilüfer Arama Kurtarma ekibi ile birlikte deprem tatbikatı, ilk yardım ve çadır eğitimi de verildi.
Kukla Atölyesi’nde gönüllü olarak eğitim veren Ata Yıldırım, çocukların hayal dünyalarını kukla yaparak keşfettiklerini söyledi. Kurs hocalarından Funda İnci de, “Bilim ve sanat dolu harika faaliyetler gerçekleştirdik. Eğlendik, güldük, zaman zaman enteresan sorularla da karşılaştık, ama çocuklarla harika vakit geçirdik” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<