banner359

Okulları Spor Ateşi Sardı

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle bu yıl ikincisini gerçekleştirdiği ve 216 bin öğrenciyi sporla buluşturacak olan okul sporları şenliği törenle başladı.Kentin spor altyapısını güçlendirmek...

09 Aralık 2015 Çarşamba 15:04
Okulları Spor Ateşi Sardı
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle bu yıl ikincisini gerçekleştirdiği ve 216 bin öğrenciyi sporla buluşturacak olan okul sporları şenliği törenle başladı.
Kentin spor altyapısını güçlendirmek amacıyla amatör kulüplere saha, mahallelere tesis, okullara spor salonları kazandıran Büyükşehir Belediyesi, diğer taraftan spor kültürünün küçük yaşlarda aşılanması için kolları sıvadı. Belediyespor Kulübü aracılığıyla düzenlenen yaz ve kış spor okulları ile her yıl binlerce çocuğu sporla buluşturan Büyükşehir Belediyesi, bu yıl ikincisi düzenlenen okul sporları etkinliğinin startını törenle verdi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle 17 ilçede gerçekleştirilen ve toplamda 216 bin 200 öğrenciye ulaşılması hedeflenen etkinliğin açılış töreni Büyükşehir Belediyesi Fethiye Spor Kompleksi’nde yapıldı. Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun ile çok sayıda davetli katıldı.
HEDEF SAĞLIKLI BİR GELECEK
Bursa’nın tarih kültür başkenti olmasının yanında bir spor kenti olması hedefiyle her türlü fiziki yatırımı gerçekleştirdiklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bunun yanında yeni neslin spora yönlendirilmesi amacıyla her türlü organizasyona da destek verdiklerini vurguladı. Okul sporlarının canlanması, çocukların spora olan ilgisinin daha da artırılması hedefiyle ilk kez geçen yıl düzenledikleri okul sporları etkinliklerinde 17 ilçede 196 bin öğrenciyi sporla buluşturduklarını hatırlatan Başkan Altepe, bu yıl hedeflerinin 216 bin 200 öğrenci olduğunu vurguladı. Salonu dolduran öğrencilere seslenen Başkan Altepe, “Sizler bizim geleceğimizsiniz. Bu nedenle sizlerin eğitimine büyük önem veriyoruz. Derslerinizden arta kalan boş zamanlarını da sporla değerlendirmeniz için her türlü çalışmayı yapıyoruz. Sizler bizim gözbebeğimizsiniz. Bunun için de sizin için ne yapsak az. Bu nedenle Milli Eğitim bizim en önemli proje ortaklarımızdan biri. Mevcut okulların yenilenmesinden, okullara tesisler kazandırılması ve bu tür etkinliklerle gençlerimizin sporla buluşturulması noktasında her türlü desteği veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz” dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya da Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle düzenlenen spor etkinlikleri sayesinde gerek ferdi gerekse takım sporlarında öğrencilerin tüm disiplinlerde spor yapma imkanına kavuştuğunu vurguladı. Futboldan dağcılığa, okçuluktan biniciliğe sporun tüm disiplinlerinin öğrencilerle buluşturulduğunu ifade eden Sarıkaya, etkinliğe destek veren öğrenci ve öğretmenler ile böyle büyük bir etkinliğe imza atan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye teşekkür etti.
Konuşmaların ardından özel olarak hazırlanan parkurda öğrencilerin kıyasıya yarışı protokol üyeleri tarafından dikkatle izlenirken, Karizma gösteri gurubunun basketbol ile akrobasiyi buluşturan gösterisi ise nefesleri kesti. Başkan Altepe, daha sonra 17 ilçe milli eğitim müdürlüklerine spor ve oyun malzemelerini hediye etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<