Olgun gençlerin yeni adresi açıldı

Nilüfer Belediyesi’nin 55 yaş ve üstü vatandaşların sosyal faaliyetlerde bulunması için Altınşehir Mahallesi’nde yaptığı Olgun Gençlik Merkezi kapılarını açtı.Nilüfer Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde Altınşehir...

21 Kasım 2016 Pazartesi 17:21
Olgun gençlerin yeni adresi açıldı
Nilüfer Belediyesi’nin 55 yaş ve üstü vatandaşların sosyal faaliyetlerde bulunması için Altınşehir Mahallesi’nde yaptığı Olgun Gençlik Merkezi kapılarını açtı.
Nilüfer Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde Altınşehir Mahallesi’nde yapılan Olgun Gençlik Merkezi hizmete açıldı. Açılış törenine Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, eşi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Seden Bozbey, CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın ile çok sayıda vatandaş katıldı. Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediyesi’nin farklı sosyal mekanlarından birini daha vatandaşların hizmetine sunmanın heyecan ve mutluluğunu yaşadığını belirterek, “Bugün yeni bir hizmeti daha sizlerle buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Olgun Gençlik Merkezi’nin Türkiye’ye örnek olacağına inanıyorum” dedi.
55 yaş ve üstü gruptaki vatandaşların sosyal faaliyetlerde bulunacağı, çocukları ve torunları ile birlikte kaliteli zaman geçirecekleri bir tesis oluşturmak maksadıyla bu projeyi hayata geçirdiklerini belirten Başkan Mustafa Bozbey, “Yaşlı, genç her yaştan insana yönelik çalışmalar yürütürken, olgun gençlerimizle hayatlarının en güzel yıllarında yan yana duralım istedik. 55 ve üstü yaş grubundaki vatandaşlarımız verimli uğraşlarla, sosyal ve kültürel faaliyetlerle hayatın tadını çıkarsın istedik. Burada resim, müzik, seramik, ahşap boyama gibi çalışmaların yapılacağı 5 adet atölye bulunmaktadır. Aynı zamanda satranç ve tavla gibi oyunların oynanabileceği hobi odalarının da yer aldığı Olgun Gençlik Merkezi’nin vatandaşlarımızın çocuk ve torunlarıyla birlikte güzel vakit geçirebilecekleri çocuk oyun alanına da sahip olduğunun altını çizmek istiyorum. Yine bu merkezin içerisinde mescidimiz ve kitaplığımız bulunmaktadır. Konuklarımız şöminenin başında kitap ve gazetelerini okuyabilecek. Bu merkez, güzel bahçesiyle, spor aletleriyle sağlıklı yürüyüş yapabilecek refleksoloji yoluyla bütün ihtiyaçları karşılayacak. Burada konuklarımızın küçük çaplı tarım yapabileceği bir alanla da farklılığımızı ortaya koymaya çalıştık. Stres, uyum problemleri, iletişim çatışmaları gibi konularda psiko-sosyal destek hizmetlerin de sunacağız. Olgun Gençlik Merkezi’ne üye olan konuklarımız çeşitli sağlık hizmetlerinden de faydalanabilecek. Şeker, tansiyon ve kolesterol ölçümlerinin yanı sıra haftada bir gün doktor ve hemşire kontrolünde sağlık taraması yapılacak” diye bilgi verdi.
Olgun Gençlik Merkezi’nden yararlanmak isteyenlerin üye olması gerektiğini belirten Bozbey, Nilüfer dışında oturanların da yararlanabileceğini söyledi.
570 metrekare kapalı alana sahip olan Olgun Gençlik Merkezi’nde toplam alanı 3 bin 300 metrekare olan ve bahçesinde çeşitli spor aletleri barındıran Olgun Gençlik Merkezi’nde, vatandaşların sağlıklı yürüyüş yapabileceği ve stres azalttığı bilinen refleksoloji yolu da bulunuyor. Dinlenme alanlarının bulunduğu merkezde, süs havuzları ve vatandaşların küçük çaplı tarım yapabileceği bir alan da farklılık sunuyor. Merkezde ayrıca mescit, acil durumlar için de bir adet doktor odası yer alıyor. Bu odada belirli periyotlarla bir doktor da görevli olacak. Şeker, tansiyon ve kolesterol ölçümünün yapılacağı merkezde, haftada bir gün doktor ve hemşire kontrolünde sağlık taraması gerçekleştirilecek.
Nilüferlilerin Olgun Gençlik Merkezi’nden yararlanabilmeleri için üye olmaları gerekiyor. Üyelik şartları arasında 55 ve üzeri yaşlarda olmak, kendi ihtiyaçlarını karşılamasını engelleyen bir rahatsızlığı bulunmamak, akıl ve ruh sağlığı yerinde olmak, bulaşıcı hastalığı olmamak, uyuşturucu madde ya da alkol bağımlısı olmamak yer alıyor. Bu şartları taşıyanlar başvuru formunu Nilüfer Belediyesi Olgun Gençlik Merkezi ya da Nilüfer Belediyesi Halk Evi’nden temin ederek, 2 adet vesikalık fotoğraf ve nüfus cüzdanı fotokopisiyle birlikte üyelik talebinde bulunabilir.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<