banner359

Osmangazi Belediye Meclisi Turuncuya Büründü

Osmangazi Belediyesi’nin Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısında Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Ön Plana Çikti.

09 Aralık 2015 Çarşamba 18:12
Osmangazi Belediye Meclisi Turuncuya Büründü
Osmangazi Belediyesi’nin aralık ayı olağan meclis toplantısında kadına yönelik şiddetle mücadele ön plana çıktı.
Birleşmiş Milletler tarafından başlatılan ve Osmangazi Belediyesi’nin de destek verdiği ‘Kadına ve Kız çocuklarına Karşı Şiddetle Mücadele İçin 16 Günlük Aktivizm Kampanyası’ çerçevesinde tüm meclis üyeleri turuncu renkte atkılar takarak şiddete hayır dedi. Meclisin açılış konuşmasında kampanyaya destek verdikleri için meclis üyelerine teşekkür eden Başkan Mustafa Dündar, “Şiddetin her türlüsüne karşıyız. Bu konuda destek verdiğimiz ve çeşitli etkinlikler düzenlediğimiz kampanya ses getirdi ve büyük ilgi gördü. Şiddetin önüne geçmek amacıyla duyarlı bir yaklaşım sergiledik. Birleşmiş Milletler böyle güzel bir projeyi başlatarak, şiddete dikkat çekiyor, ancak asıl şiddetin yaşandığı bölgeleri görmezden geliyor. Orta Doğu ve özellikle de Müslüman halka karşı ağır bir şiddet var. Müslümanlara uygulanan şiddet ne yazık ki görülmüyor. Biz istiyoruz ki, sadece kadına şiddet değil tüm insanlara uygulanan şiddet son bulsun. Uluslararası terörü kınıyoruz. Şiddetle lanetliyoruz. Birleşmiş Milletler şiddete karşı mücadele yürütüyorsa, bu tavrını ülkelere karşı uygulanan şiddete karşı koymasını bekliyoruz” dedi.
MHP Gurup Sözcüsü Cemil Aydın da, geçtiğimiz ay Osmangazi Belediyesi tarafından Bayırbucak Türkmenleri için gönderilen yardım TIR’larından dolayı Başkan Dündar’a teşekkür etti.
Şubat ayında ihalesi yapılacak olan Ovaakça Doğalgaz Dönüşüm Santrali’ni de gündeme getiren Aydın, DOSAB yönetiminin Demirtaş’ta kurulması planlanan termik santral projesini iptal edip Ovaakça Doğalgaz Dönüşüm Santrali ihalesine girmelerini teklif etti. CHP’li Recep Çohan da, Osmangazi Belediyesi’nin bu konuyu DOSAB yönetimi ile ele almasını teklif ederek, “Eğer bu termik santral projesi ortadan kaldırılırsa tarihe geçersiniz. Bu sayede hep birlikte çocuklarımızla birlikte sağlıklı bir şekilde yaşarız” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<