Osmangazi’de kantinler mercek altında

Osmangazi Belediyesi, 2016-2017 eğitim-öğretim yılının başlaması ile birlikte okul kantinlerine yönelik denetimleri sıklaştırdı.Zabıta ve Sağlık İşleri Müdürlüğü ekiplerinin birlikte yaptığı denetimlerde, ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki...

23 Eylül 2016 Cuma 14:35
Osmangazi’de kantinler mercek altında
Osmangazi Belediyesi, 2016-2017 eğitim-öğretim yılının başlaması ile birlikte okul kantinlerine yönelik denetimleri sıklaştırdı.
Zabıta ve Sağlık İşleri Müdürlüğü ekiplerinin birlikte yaptığı denetimlerde, ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki kantin, kafeterya ve yemekhaneler tek tek kontrol edildi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayınladığı, ‘Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları ve Yasaklı Ürünler Yönetmeliği’ne göre gerçekleştirilen denetimlerde, ekipler, işletmelerin genel temizlik ve hijyen kurallarına uygunluğu, çalışma ruhsatları, lavabo ve tezgahların temizliği, vergi levhası ve diğer belgeleri ayrı ayrı kontrol etti. Temizlik ve hijyen haricinde satılan ürünlerin üretim ve son kullanma tarihlerini inceleyen belediye ekipleri, okul kantinlerinde yasak olan kızartma, cips ve gazlı içecekler gibi gıdaların satılıp satılmadığını da kontrol etti. İşletme sahiplerine tespit edilen olumsuzlukların bir an önce giderilmesi konusunda ihtar verildi.
Yapılan denetimlerin, çocukların sağlığı açısından son derece önemli olduğunu ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Çocuklarımız geleceğimiz. Dolayısıyla onların sağlığı bizler için her şeyden önemli. Zabıta Sağlık İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz, bakanlığımızın yayınladığı genelge doğrultusunda okul kantinlerini sıkı bir şekilde denetleyerek, çocuklarımızın sağlığı açısından zararlı ürün satışı yapan işletmelere gerekli işlemleri yapıyor. Yıl boyu düzenli şekilde gerçekleştirdiğimiz denetimlerde, okul kantinlerinde yasaklara azami oranda uyulduğu görülüyor. Kurallara uymayan işletmeler hakkında ise tutanak tutan ekiplerimiz, verilen süre içerisinde eksikliklerin giderilmemesi halinde, kurallara uyulmadığı tespit edilen her bir suç için ayrı ayrı 219 lira ceza kesiliyor. Bizler, yıl boyu bu denetimlere devam ederek çocuklarımızın sağlığının bekçisi olacağız. Sağlık açısından tehlike arz eden konularda kesinlikle taviz vermeyeceğiz” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<