banner359

Osmanlı siyasi hayatına Yıldırım’da ışık tutuldu

Yıldırım Belediyesi’nin ’Osmanlı’dan Günümüze Darbeler’ programının ikinci bölümünde tarih araştırmacısı Yavuz Bahadıroğlu konuk oldu.Kültür Sanatın şehri Yıldırım’da önemli etkinliklere imza atmaya devam eden Yıldırım...

13 Kasım 2016 Pazar 13:10
Osmanlı siyasi hayatına Yıldırım’da ışık tutuldu
Yıldırım Belediyesi’nin ’Osmanlı’dan Günümüze Darbeler’ programının ikinci bölümünde tarih araştırmacısı Yavuz Bahadıroğlu konuk oldu.
Kültür Sanatın şehri Yıldırım’da önemli etkinliklere imza atmaya devam eden Yıldırım Belediyesi, ikinci bölümünü gerçekleştirdiği ’Osmanlı’dan Günümüze Darbeler’ adlı programına ünlü Türk tarihçi yazar Yavuz Bahadıroğlu konuk oldu. Barış Manço Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale Şehitlerine yazdığı şiirin, “Ey şehid oğlu şehid, isteme benden makber, sana aguşunu açmış duruyor Peygamber” mısralarıyla sözlerine başlayan Yavuz Bahadıroğlu, anne ve babaların Anadolu’da yaşadığı müddetçe 15 Temmuz, 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat’lara rağmen milletin dimdik ayakta kalacağını, devletin de ezanı, bayrağı, kuran-ı, toprağıyla ebediyete yürümeye devam edeceğini dile getirdi.
Musul’un Sultan 2’nci Abdülhamid’in tapulu malı olduğunu tapularında Dışişleri Bakanlığında bulunduğunu dile getiren Bahadıroğlu, İngiltere’nin, Mondros Ateşkes Antlaşması’ndan sonra cebren ve hileyle imzaladığı taahhütnamenin mürekkebi kurumadan anlaşmaya aykırı olarak buraları işgal ettiğini belirtti.
Üst akılların, 22 milyon kilometre karede Osmanlı coğrafyasında yaşayan Türk, Kürt, Laz, Çerkez ve Abaza’nın ne zaman ayakta durmaya başlasa alt edilmek için millete oyun kurduğunu sözlerine ekleyen Bahadıroğlu, şöyle devam etti:
“15 Temmuz’da, Osmanlı’dan günümüze kadar olan bütün darbelerin öcünü aldık. ‘Durun, söz milletindir’ dedik. Hiçbir silahlı kuvvet bu duruşa karşı zafer kazanamaz. Tankın altına atlayan çocuk Çanakkale’de sırtında 250 kiloluk mermi taşıyan Seyit Onbaşı ile aynı duygular içindedir."
İlçe sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği programın sonunda Yavuz Bahadıroğlu, başta Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali olmak üzere etkinliğin gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<