Pazaryerliler Aşure Gününde Buluştu

Bilecik ili Pazaryeri ve Köyleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, aşure gününde buluştu.Dernek lokalinde gerçekleştilen günde yaklaşık bin kişiye aşure dağıtıldı. Siyasi parti milletvekilleri adayların katıldığı aşure gününe...

28 Ekim 2015 Çarşamba 13:35
Pazaryerliler Aşure Gününde Buluştu
Bilecik ili Pazaryeri ve Köyleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, aşure gününde buluştu.
Dernek lokalinde gerçekleştilen günde yaklaşık bin kişiye aşure dağıtıldı. Siyasi parti milletvekilleri adayların katıldığı aşure gününe çok sayıda davetli hazır bulundu. Dernek başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, özenle yapılan aşureyi gelen davetlilere ikram etti. Bilecik ili Pazaryeri ve Köyleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Bahri Turan, “Muharrem ayına merhaba dediğimiz bu günlerde bin kişilik yaptığımız aşureyi dağıtarak sevgi, mutluluk, birlik ve beraberliği yaşıyoruz. Aşure bizlerin bir geleneği. Bu güzel geleneği toplum olarak yaşıyoruz ve yaşatıyoruz” dedi.
Turan, “Muharrem ayının onuncu günü aşure günüdür. Muharrem ayı, Kur’an-ı Kerim’de, kıymet verilen dört aydan biridir. Muharremin birinci günü oruç tutmak, o senenin tamamını oruç tutmak gibi faziletlidir. Bu ayın en kıymetli gecesi de aşure gecesidir” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<