banner359

Peygamber Sevdalıları Kutlu Doğum Haftası’nda Buluştu

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine çok sayıda vatandaş akın etti.Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen "Kardeşlik ve Tevhid Peygamberi Hz. Muhammed" etkinliği Gökdere...

17 Nisan 2016 Pazar 16:03
Peygamber Sevdalıları Kutlu Doğum Haftası’nda Buluştu
Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine çok sayıda vatandaş akın etti.
Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen "Kardeşlik ve Tevhid Peygamberi Hz. Muhammed" etkinliği Gökdere Meydanında gerçekleştirildi. Cadde trafiğe kapatılırken, güvenlik güçleri tören alanı için ciddi güvenlik tedbirleri aldı. Kadınlar ve erkekler için ikiye ayrılan alana girişler üst aramasıyla gerçekleşirken, programa çok sayıda kişi katıldı. Bekir Çakmak’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Sedat Uçan ve Selami Güneş’in ilahileriyle devam etti. Özellikle bayanların yoğun ilgi gösterdiği programda, tüm katılımcılar Peygamber Efendimiz (s.a.v.) için salavat getirip, okunan ilahilere eşlik etti. Peygamber Sevdalıları Platforma adına konuşan İlahiyatçı Mahmut Aytekin, "Bu yıl 300’den fazla noktada peygamber sevdalıları olarak efendimize olan sevdamızı haykırmak için bir araya geleceğiz. Bizler peygamber sevdalıları olarak her sene faklı bir temada Peygamber Efendimizi anlamaya çalışıyoruz. Bu sene de ’kardeşlik ve tevhid peygamberi’ temasıyla onu anmaya ve anlamaya çalışacağız. Bu etkinliklerin amacı tüm dünyaya Peygamber Efendimizin mesajını anlatmak ve haykırmaktır. Platform olarak bu zamanın ruhuna uygun olarak bu temayı seçtik. Dünyanın her yerinde Müslümanlar zulme ve haksızlığa uğruyor. O yüzden bu sene Peygamber Efendimizin birleştirici tevhid ve kardeşlik yönünü anlatmaya çalışacağız" dedi.
Sık sık tekbirler ve salavat getirilen etkinlikte okunan ilahilere meydandaki vatandaşlar da eşlik etti. Kutlama programı, okunan ilahiler ve günün anlamına uygun konuşmalarla sona erdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<