banner359

Romanların derdi işsizlik

Yenişehir Romanlar Derneği Başkanı Yıldırım Belikırıkoğlu, Roman vatandaşların en büyük meselesinin işsizlik olduğunu belirtti.Roman vatandaşların iş bulamadıklarına dikkat çeken Yıldırım Belikırıkoğlu, yaptığı açıklamada,...

27 Ocak 2017 Cuma 16:33
Romanların derdi işsizlik

Yenişehir Romanlar Derneği Başkanı Yıldırım Belikırıkoğlu, Roman vatandaşların en büyük meselesinin işsizlik olduğunu belirtti.

Roman vatandaşların iş bulamadıklarına dikkat çeken Yıldırım Belikırıkoğlu, yaptığı açıklamada, “Mahallemizde 400’e yakın gencimiz işsizliğin pençesinde kıvranıyor. Yaz aylarında başta hamallık olmak üzere günlük işlerde çalışan Roman vatandaşlarımız kışın çok zor günler geçiriyor. Gerçi son yıllarda Suriye ve Güneydoğu’dan gelen vatandaşlarımız yüzünden artık hamallık da yapamıyorlar” dedi.

Şişe Cam ve belediye temizlik işlerinde toplam 10 Roman’ın çalıştığını belirten Yıldırım Belikırıkoğlu, “Yenişehir’de hiçbir resmi kurumda kadrolu çalışan Roman vatandaşı yok. Mahallemizde bir çok lise ve yüksek okul mezunu gencimiz bile işsiz. Bu gençlerin okumasını da engelliyor. Aileler okuyanlar da işsiz deyip gençleri okutmuyor. Roman vatandaşlarımız içinde şu an ekmeğe bile muhtaç insanlarımız var. Bu durum karşısında biz dernek olarak elimizden geleni yapıyoruz ancak her ere yetişemiyoruz” dedi.

Romanların oturduğu Yılmaz ve Tabakhane mahallelerinde emekli tek bir vatandaş bulunmadığını belirten Belikırıkoğlu, “Bize ön yargı ile bakılıyor. İş bulamadığımız için mahalle sakinlerimizin hiç birinin sigortası yok. Emekli olan hiçbir Roman vatandaşı yok. Biz artık gıda paketi ya da ekmek fişi istemiyoruz. Bize iş versinler. Seçim öncesinde mahalleye gelen her siyasi Romanların işsizliğini çözeceğini söylüyor. Ancak seçimden sonra kimse halimizi sormuyor” diye sitemde bulundu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<