banner359

Rotaractlar yeni çalışma dönemine hazırlandılar

Rotary 2440. Bölge Federasyonu’na bağlı Rotaract Kulüplerinin üyeleri, yeni dönem çalışmalarına yön vermek için Kuşadası’nda 2 gün süren toplantıda bir araya geldi.Bornova Rotaract Kulübü’nün ev sahipliğinde yapılan 19. Rotaract...

03 Nisan 2017 Pazartesi 15:43
Rotaractlar yeni çalışma dönemine hazırlandılar

Rotary 2440. Bölge Federasyonu’na bağlı Rotaract Kulüplerinin üyeleri, yeni dönem çalışmalarına yön vermek için Kuşadası’nda 2 gün süren toplantıda bir araya geldi.

Bornova Rotaract Kulübü’nün ev sahipliğinde yapılan 19. Rotaract Asablesi’nde, (Kurul) Temmuz ayında başlayacak yeni çalışma döneminde kulüplerin yapmayı planladığı projelere son şekli verildi. Federasyona bağlı 42 Rotaract Kulübü’nün üyesi olan yaklaşık 700 Rotaractörün katıldığı asamblede açılış konuşmasını federasyonun dönem Başkanı İsmail Rodoplu yaptı. Rodoplu Rotaract kulüplerinin 18/30 yaş arasında gençlerin toplumda sorumlu birer vatandaş olmaları ve liderlik potansiyeline sahip kişilik kazanmaları için kurulduğunu söyledi.

Rodoplu, "Rotaract kulüpleri, tüm dünyada barışın ve uluslararası anlayışın gelişmesini hedefleyen evrensel çabanın bir parçasıdır. Bu çaba, toplum seviyesinde başlar ve sonu yoktur. Uluslararası Rotary ve Rotary Vakfı Rotaract kulüplerinin gelişimi için gereken destekleri verir" şeklinde konuştu.

Rotary 2440. Bölge Federasyonu gelecek dönem Başkanı Lütfi Demir de, "Sevgili gençler, Rotaract kulüplerinde görev alarak bir taraftan başka insanların hayat şartlarını iyileştirmek için çaba harcarken, aynı zamanda da sizinle benzer idealleri paylaşan yaşıtlarınız ile yıllar sürecek sağlam dostluk bağları kuruyorsunuz. Daha güzel bir Dünyayı kurmak için bugünden çaba harcıyorsunuz. Bu çalışmalarınızda sizlere her türlü desteğe hazır olduğumuzu bilmenizi isterim" dedi

Rotary 2240. Bölge 2016-2017 Dönem Rotaract Temsilcisi Berkay Kiper de konuşmasında bölgedeki Rotaract Kulüplerinin yaptığı çalışmaları anlattı.

Rotary 2440. Bölge 2017-2018 Dönem temsilcisi Mehmet Şimşek, yeni dönem öncesinde bir süredir devam eden hazırlıklar son şeklini vermek için bir araya geldiklerini söyledi. Asambleye katılımın yüksel olmasının Rotaractların dinamik yapısının önemli bir göstergesi olduğuna dikkat çeken Mehmet Şimşek, "Federasyonumuza bağlı 8 ilde faaliyet gösteren 42 kulübümüzün yüksek katılımı beni heyecanlandırdı. Çok verimi bir çalışma dönemi geçireceğimizi düşünüyorum. Burada Federasyonumuzun mevcut dönem, geçmiş ve gelecek dönem başkanları ile diğer yöneticileri de var. Herkese yürekten teşekkür ederim" dedi.

Bayrak törenin de yapıldığı asamblede blog yazarları Erkut Özen, Orhan Tuna, Burçak Alyanak Tuna ve Deniz Dağaşan’ın sunumları ilgi gördü.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<