banner359

Sağlık-Sen milli irade kahramanlarını unutmadı

Sağlık-Sen Bursa Şubesi, il divan kurulu toplantısını, Şube Başkanı Gökhan Yünkül başkanlığında, yönetim kurulu, iş yeri ve ilçe temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirdi. 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi sonrası ilk defa gerçekleşen...

17 Ağustos 2016 Çarşamba 10:57
Sağlık-Sen milli irade kahramanlarını unutmadı
Sağlık-Sen Bursa Şubesi, il divan kurulu toplantısını, Şube Başkanı Gökhan Yünkül başkanlığında, yönetim kurulu, iş yeri ve ilçe temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirdi. 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi sonrası ilk defa gerçekleşen toplantıda darbe girişiminde yaşananlar ve bundan sonraki süreç ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Şube Başkanı Gökhan Yünkül, Türkiye’nin 15 Temmuz 2016 tarihinde çok ciddi bir felaketten döndüğünü belirterek, "Fetullahçı Terör Örgütünün 15 Temmuz gecesi kalkıştığı alçak darbe girişimi, iradesini çiğnetmeyen milletimiz tarafından bertaraf edilmiştir. 15 Temmuz sonrası milletimizin meydanlara sahip çıkarak, demokrasi ve milli irade nöbetlerini tutması Türkiye’de darbeler döneminin açılmamak üzere kapadığının en önemli göstergesi olmuştur. Bizler Sağlık-Sen olarak 27 Nisan e-muhtırası verildiğinde de, 17/25 Aralık darbe teşebbüsünde de nasıl ki milletin iradesine sahip çıktıysak, 15 Temmuz tarihinde yaşanan alçak darbe girişiminde de millet iradesinin yanında yer aldık ve meydanlara çıktık. Darbe girişiminin yaşandığı gecenin ilk anlarından itibaren sendikamızın çağrısına uyarak, üyelerimizin meydanlara akın akın gelmesi bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir. Sağlık- Genel Başkanımız başta olmak üzere Şube Başkanları, temsilcilerimiz ve üyelerimiz ile bu kutlu mücadelede üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirdik ve getirmeye devam edeceğiz. Bu alçak darbe girişiminde 4 üyemiz şehit olmuştur. Yine 4 üyemizin birinci dereceden yakını şehit olmuş, 100 üyemiz ise yaralanmıştır. Tüm Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” dedi.
657 Sayılı Devlet Memurları Kanununda yapılaması düşünülen değişikler ile ilgili de görüşlerini açıklayan Şube Başkanı Gökhan Yünkül, “Memur-Sen olarak kırmızı çizgimiz memurun iş güvencesidir. Sayın Genel Başkanımız Ali Yalçın’ın ifade ettiği gibi bugün FETÖ darbesinin başarısızlıkla sonuçlanmasının en önemli sebeplerinden birisi de 657 DMK’dır. Bugün deşifre olan ve şahit olduğumuz olaylar göstermektedir ki, eğer 657 Devlet Memurları Kanunundaki iş güvencesi olmasa FETÖ, devlet kadrolarında da ciddi bir kıyıma gidip, kendi lehine yoğun bir kadrolaşmaya gidebilirdi. Bu nokta asla göz ardı edilmemelidir” diye konuştu.
Program sonunda Şube Başkanı Gökhan Yünkül, milli irade nöbetlerine katılan tüm temsilcilere “Milli İrade Nöbet Beratı” takdim ederek, "Bugün burada 15 Temmuz alçak darbe girişimi sonrası Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla 27 gün boyunca meydanlarda milli irade nöbeti tutan teşkilat mensuplarımıza belge takdim edeceğiz. Sağlık-Sen, Türkiye genelinde ve Bursa’da iradesine sahip çıkmış, milli irade nöbetini adeta bir ibadet iştiyakıyla yerine getirmiştir. Bu süreçte meydanlarda bizlerle birlikte olan tüm üyelerimize ve teşkilat mensuplarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<