Sanatın Kalbi Ördekli’de Atıyor

Osmangazi Belediyesi Tarafından Restore Edildikten Sonra Kendine Has Otantik Yapısı İle İlgi Çeken Ördekli Kültür Merkezi, Çini Ve Kağıt Rölyef Sergisine Ev Sahipliği Yaptı.

13 Ocak 2016 Çarşamba 11:24
Sanatın Kalbi Ördekli’de Atıyor
Osmangazi Belediyesi tarafından restore edildikten sonra kendine has otantik yapısı ile ilgi çeken Ördekli Kültür Merkezi, çini ve kağıt rölyef sergisine ev sahipliği yaptı.
Bursa’da sanat eserlerinin sergilendiği, konferans ve seminerlerin düzenlendiği, çeşitli tiyatral gösterilerin sahnelendiği Ördekli Kültür Merkezi’nde büyük yoğunluk yaşanıyor. Hemen hemen her hafta bir serginin yer aldığı Ördekli’de açılan çini ve kağıt rölyef sergisini gezen Başkan Mustafa Dündar, sergi sahiplerinden bilgi aldı. Amatör veya profesyonel olsun, toplumda sanatla uğraşan kişilerin sayısının artmasının mutluluk verici olduğunu dile getiren Mustafa Dündar, Osmangazi Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Ördekli Kültür Merkezi’nin bu manada sanatçılara eserlerini sergileme fırsatı sunduğunu söyledi. Başkan Dündar, “Ördekli Kültür Merkezi, Bursa’da sanatçıların ve sanatseverlerin en uğrak noktalarından biri. Neredeyse her gün bir sergiye ev sahipliği yapıyor. 2016 yılı için bütün günlerimiz dolu. Ördekli Kültür Merkezi’nde eserlerini sergilemek isteyen vatandaşlarımız 2017 yılını beklemek zorunda. Sanata olan ilgiyi görmek adına bu yoğunluktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Bizler, farklı kültür merkezlerimiz ile de sanatçılarımıza hizmet veriyoruz” diye konuştu.
Sergi sahiplerinden amatör çini sanatçısı Şadiye Kara da, “Çini sanatı hakkında 4 sene eğitim aldıktan sonra sergi açmaya karar verdim. Sergide yer alan ayna çini eserleri tamamen kendi tasarımım. Benzer eserlerim de var. Bu eserlerimde çinicilik ve ebru sanatını sentezleyerek yepyeni bir tarz oluşturdum” dedi.
Kağıt rölyef sanatçısı Arzu Sayar ise, “Amatörce başladığım bu işte güzel çalışmalar ortaya koyduğumu düşünüyorum. Özellikle kadınlara kağıt rölyef sanatını tavsiye ediyorum. Osmangazi Belediyesi’nin de bize sağladığı bu güzel mekan ve destekleri için de ayrıca teşekkür ederim” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<