Sıcaksu bölgesi yatırıma açılıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin, Sıcaksu-Tabakhaneler Bölgesi’ni termal turizm merkezine dönüştürecek projesinde sona gelinirken, kamulaştırma süreci tamamlanan 22 dönüm alan 20 Haziran Salı günü ihaleyle satışa sunuluyor.Yaklaşık...

06 Haziran 2017 Salı 10:48
Sıcaksu bölgesi yatırıma açılıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin, Sıcaksu-Tabakhaneler Bölgesi’ni termal turizm merkezine dönüştürecek projesinde sona gelinirken, kamulaştırma süreci tamamlanan 22 dönüm alan 20 Haziran Salı günü ihaleyle satışa sunuluyor.

Yaklaşık 18.3 hektar alanı ile uzun yıllar deri sanayi sektörüne hizmet eden ancak hızlı yapılaşma ile kent merkezinde kalması yüzünden sıkıntılara sebep olan Tabakhaneler Bölgesi’ndeki işletmeler, yaklaşık 10 yıl önce Badırga Bölgesi’ndeki Organize Sanayi Bölgesi’ne taşınmıştı. Bölgedeki 135 deri fabrikasının taşınmasının ardından başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları, hak sahipleri ile yatırımcı firmalar arasında uzlaşma sağlanamaması üzerine sonuçsuz kalmıştı. Kentin merkezinde bir çöküntü bölgesi olarak kalan alandaki termal kaynakları kent ekonomisine kazandırmayı amaçlayan Büyükşehir Belediyesi, çalışmaların tek elden yürütülmesi amacıyla mülkiyet sahiplerinden Büyükşehir’e yetki vermelerini istedi. Hak sahiplerinin büyük çoğunluğu kamulaştırma yapılmasını isterken, bu konuda harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, kamulaştırmaların yüzde 75’ini tamamladı. Kalan kısımlarla ilgili mahkeme süreçleri devam ederken, Bursa’yı termal turizm merkezi haline getirecek projede daha fazla zaman kaybetmek istemeyen Büyükşehir Belediyesi, kendi mülkiyetine geçen 22 dönüm alanı, 20 Haziran Salı günü ihaleyle satışa sunuyor.

Rahatsızlık veriyordu

banner380

Büyükşehir Başkanı Recep Altepe, Soğanlı, Alemdar, Gaziakdemir, Sırameşeler, Çekirge, Çarşamba ve Altıparmak’a kadar uzanan bölgeyi etkileyen tabakhanelerdeki dönüşümün 13 yıldır Bursa’nın gündeminde olduğunu hatırlattı. Şehrin dışında olan tabakhanelerin zamanla şehrin tam kalbinde kaldığını ve kent hayatına büyük rahatsızlık vermeye başladığını dile getiren Başkan Altepe, “Buradaki 135 deri fabrikası tahliye ettik. Fabrikalar Badırga’daki Organize Sanayi Bölgesi’ne taşınmıştı. Bu taşınma işleminden sonra 10 yıldır da bölge ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Öncelikle yer sahipleriyle müteahhitlerin arasını bulalım dedik ama sonuç alınamayınca direkt olarak devreye girdik. Düne kadar deri temizliğinde kullanılan 90 derece sıcaklıktaki termal suların sağlık turizminde kullanılabileceği, turistik tesislerin yapılabileceği güzel bir alan burası” diye konuştu.

20 Haziran’da satışa çıkıyor

Çalışmaların tek elden yürütülmesi için tüm hissedarları belediyeye çağırıp yetki istediklerini kaydeden Başkan Altepe, “Yetkiyi veren verdi, büyük çoğunluğu ise kamulaştırma istedi. Kamulaştırmaların da yüzde 75’ini tamamlandık. Son kalan kısımların da mahkemeleri itiyor artık. Birkaç ay içinde mülkiyet sorunu tamamen çözülmüş olacak. Artık çalışmaların da startı veriyoruz. Malcılar ve Tolon fabrikalarının olduğu 22 dönümlük önemli bir alanı satışa çıkarıyoruz. İhalesi 20 Haziran’da gerçekleşecek. İhale herkese açık, tüm yatırımcıları bekliyoruz. Böylelikle dönüşümde ilk etap başlamış oluyor. Bursa’nın kalbinde bu döneme damgasını vuracak önemli bir proje olacak. Metro istasyonları, teleferik istasyonları ile Uludağ’a, tarihi bölgelere, kongre merkezine, metro ve teleferikle ulaşılabilecek. Burası Bursa’nın en değerli merkezi olacak” dedi.

4 etaptan oluşuyor

Bursa’yı Türkiye’nin en önemli termal turizm merkezi haline getirecek projede, termal tesisler, kür tesisleri, konaklama tesisleri, fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi, kür merkezi, yaşlılık bakım ve tedavi merkezi gibi sağlık tesisleri ile spor tesisleri, binicilik tesisleri ve kulüp evi, yeme-içme tesisleri, açık-kapalı yüzme havuzları, rekreasyon alanları, günübirlik tesisler, teleferik istasyonu, helikopter pisti, otel, motel, butik otel, tatil evleri yer alacak.

Karayolu, havayolu ve denizyolu ulaşımına eşit mesafelerde olan bu bölge aynı zamanda şehrin tüm sosyal yaşam hareketliliğinin de merkezinde buluyor. Termal turizm bölgesi, Bursa’nın sosyal-kültürel ve ticaret alanlarına hakim noktasında. Termal turizm bölgesi ayrıca, Sıcaksu Kentsel Dönüşüm Proje Alanında yer alacak Kuştepe-Yiğitali Teleferik Hattı istasyonu ile şehrin zirvesine de bağlanacak.

Sıcaksu Bölgesi ile ilk adımın atılacağı “Termal Turizm Şehir Projesi” 4 etaptan oluşuyor. Sıcaksu Kentsel Dönüşüm Proje Alanı, İpekiş Termal Kür Merkezi, Yeni Kaplıca ve Çevresi, Merinos Stadyumu ve Çevresi Etapları tamamlandığında Kültürpark, Merinos Kongre Merkezi ve Kent Meydanıyla da bütünleşecek olan proje, Kamu-Özel işbirliği ile hızla tamamlanarak, Bursa’nın; dünya sağlık turizminden önemli bir pay almasını sağlayacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<