banner359

Siyamder Paris’te Cop21 Zirvesi’ne Katıldı

Sivil Yaşam Derneği (Siyamder), Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Programı’na ilişkin Paris’te yapılan COP21’e (Conference of Parties 21) Türkiye’den katılan tek gençlik kuruluşu oldu.Artan karbon emisyonları ve küresel...

10 Aralık 2015 Perşembe 16:06
Siyamder Paris’te Cop21 Zirvesi’ne Katıldı
Sivil Yaşam Derneği (Siyamder), Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Programı’na ilişkin Paris’te yapılan COP21’e (Conference of Parties 21) Türkiye’den katılan tek gençlik kuruluşu oldu.
Artan karbon emisyonları ve küresel ısınmaya ilişkin, sona eren Kyoto Protokolü’nün yerine Paris protokolünün oluşturulması ve dünya ülkeleri arasında koordinasyon sağlanması amacıyla Birleşmiş Milletler tarafından düzenlenen Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı La Bourget- Fransa’da yapıldı. Konferansın açılış programına aralarında Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerika Devlet Başkanı Barrack Obama ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in de bulunduğu 160 devlet başkanı katıldı. Yüzyılın sonuna kadar yer kürenin ısınmasını 2 derece ile sınırlandırmak amacıyla alınması gereken önlemlerin taraflar arasında tartışıldığı konferansa 196 ülkeden 45 bin kişi katıldı. COP21 zirvesine Siyamder’i temsilen katılan Genel Başkan Enes Efendioğlu, "COP21 için Türkiye’den akreditasyon alan ilk ve tek gençlik derneği olması bizleri çok mutlu etti. Paris’te halen devam eden ve bizim de bir parçası olduğumuz görüşmeler gösteriyor ki küresel ısınma ve karbon emisyonu meselesi sivil toplum temelli olarak halledilebilir" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<