banner359

Soğuk hava balık fiyatlarını vurdu

Tüm yurtta etkisini gösteren soğuk hava Mudanya’da balık fiyatlarının artmasına neden oldu.Olumsuz hava koşulları yüzünden balıkçılar beklenen avları yapamayınca fiyatlar artışa geçti. Mudanya’daki balıkçı tezgâhlarında 5 liraya...

13 Aralık 2016 Salı 16:34
Soğuk hava balık fiyatlarını vurdu
Tüm yurtta etkisini gösteren soğuk hava Mudanya’da balık fiyatlarının artmasına neden oldu.
Olumsuz hava koşulları yüzünden balıkçılar beklenen avları yapamayınca fiyatlar artışa geçti. Mudanya’daki balıkçı tezgâhlarında 5 liraya kadar düşen hamsinin kilosu 10 - 15 liraya kadar çıktı. Soğuk havanın balık tezgâhlarına olumsuz biçimde yansımasıyla, balık fiyatları ortalama yüzde elli arttı. Mudanyalı Balıkçılar fiyatların yüksek olduğunu belirterek, ‘’Avlanacak balık çok az. Bu yüzden fiyatlar otomatik yükseliyor. Havaların birden soğuması işlere kötü yansıdı. Geçen hafta 5 liraya sattığımız hamsi bugün 10 - 15 lira. Çinekopun kilosunu 10 liraya satıyorduk 25 - 30 lira, İstavrit 20 Lira oldu. Diğer çeşitlerde de artış var. Havalar böyle giderse fiyatlar düşmez. İnşallah balık bol çıkar ve fiyatlar düşer. Vatandaşta bundan yararlanıp bol bol balık yer" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<