STK’lar AB Fonları Hakkında Bilgilendirildi

Nilüfer Belediyesi, Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu, Mudanya Rotary ve Demirtaş Rotary Kulübü işbirliğiyle sivil toplum kuruluşlarına, AB mali yardımları kapsamında sağlanan destekler hakkında bilgi verildi.Sivil toplum kuruluşlarının...

03 Kasım 2015 Salı 15:29
STK’lar AB Fonları Hakkında Bilgilendirildi
Nilüfer Belediyesi, Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu, Mudanya Rotary ve Demirtaş Rotary Kulübü işbirliğiyle sivil toplum kuruluşlarına, AB mali yardımları kapsamında sağlanan destekler hakkında bilgi verildi.
Sivil toplum kuruluşlarının Avrupa Birliği tarafından sağlanan hibelerden daha fazla faydalanabilmesi için Nilüfer Belediyesi, Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu ve Mudanya Rotary Kulübü işbirliğiyle Nazım Hikmet Kültürevi’nde “AB Mali Yardımları Kapsamında Sağlanan Destekler” konulu panel düzenledi. Toplantıya Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcıları Adil Kayaoğlu ve Ahmet Çakıcı, Uluslararası Rotary 2440. Bölge Guvernörü Reha Akın, AB Fonları Komite Başkanı Tijen Yener ve çok sayıda sivil toplum kuruluşunun temsilcisi katıldı.
Panelin açılış konuşmasını yapan Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Adil Kayaoğlu, sivil toplum kuruluşlarının Avrupa Birliği tarafından verilen hibelerden yararlanmasının önemini vurguladı. Kayaoğlu, Türkiye’de STK’ların hibeler konusunda yeteri kadar bilgi sahibi olmadıklarını da belirterek verilen bilgiler doğrultusunda STK’larla birlikte Nilüfer Belediyesi’nin ortaklaşa geliştireceği projelerle toplumsal sorunların çözümüne, ekonomik ve bölgesel kalkınmaya katkıda bulunulacağını belirtti.
Uluslararası Rotary 2440 Bölge Federasyonu Dönem Guvernörü Reha Akın ise, Avrupa Birliği tarafından ayrılan fonların doğru bir şekilde kullanılması konusunda sivil toplum kuruluşlarını bilgilendirmek istediklerini söyledi. Avrupa Birliği tarafından ayrılan fonların yaklaşık yüzde 2 kadarının kullanılabildiğini belirten Akın, STK’ların bilgilendirilmesiyle bu oranı daha da arttıracaklarını kaydetti.
Açılış konuşmalarının ardından Uluslararası 2440. Bölge AB Fonları Komite Başkanı Tijen Yener, IPA 2 olarak yeni bir döneme girildiğini ve 2014-2020 yılları arasında Türkiye’ye 4,5 milyar avro hibe ayrıldığını kaydetti. Amaçlarının STK’lara AB tarafından ayrılan hibeyi en doğru şekilde kullandırmak olduğunu ifade eden Tijen, sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine hibeden nasıl yararlanabileceklerinin detaylarını aktardı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<