banner359

Suriye’ye yakacak ve gıda yardımı

Bursa’dan Suriyeli savaş mağdurlarına yacak ve gıda yardımı gönderildi.6 yıldır Suriye’ye yardımlarını esirgemeyen Büyükşehir Belediyesi, Bursa’da faaliyet gösteren STK’lar ve vatandaşların desteğiyle kardeş Suriye halkına yardım...

02 Şubat 2017 Perşembe 14:57
Suriye’ye yakacak ve gıda yardımı

Bursa’dan Suriyeli savaş mağdurlarına yacak ve gıda yardımı gönderildi.

6 yıldır Suriye’ye yardımlarını esirgemeyen Büyükşehir Belediyesi, Bursa’da faaliyet gösteren STK’lar ve vatandaşların desteğiyle kardeş Suriye halkına yardım eli uzatmaya devam ediyor. Son olarak Büyükşehir Belediyesi ve Hayrat İnsani Yardım Derneği iş birliğiyle toplanan 10 TIR dolusu yakacak ve gıda maddesi, Fomara’daki Burbak Doğanbey Katlı Otoparkı’ndan dualarla savaş bölgesine uğurlandı.

TIR’ların uğurlama törenine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Suriye’ye yardımlarını esirgemeyen Bursa halkı ve STK’larla gurur duyduklarını söyledi. Suriye’de zulmün 6 yıldır sürdüğünü ve savaşın başlangıcından bu yana Bursa’dan on binlerce TIR yardım malzemesinin bölgeye gönderildiğini hatırlatan Recep Altepe, son yardımlarla birlikte dost ve kardeş Suriye halkının kış sıkıntısının bir nebze de olsa giderileceğini söyledi. Bir yandan Türkiye’deki kamplarda milyonlarca Suriyeli misafir edilirken diğer yandan başta Bursa olmak üzere farklı illerden yüz binlerce TIR yardım malzemesinin Suriye’deki mazlumlara ulaştırıldığını söyleyen Altepe, “Suriye’nin en büyük destekçisi Türkiye’dir. Bu tarih boyunca böyleydi şimdi de aynı şekliyle sürüyor. Bu millet büyük millet. Halkımız da duyarlı. Sahip olduğumuz özellikleri bir kez daha dünyaya ispatlamış oluyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<