Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanları İş Başı Yapmaya Başladı

Aspir Eskişehir-bursa Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Eğitim Merkezi'nden Eğitim Alan Ve Sınavda Başarılı Olanlar İş Başı Yapmaya Başladı.

03 Kasım 2015 Salı 11:44
Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanları İş Başı Yapmaya Başladı
Tehlikeli madde güvenlik danışmanları göreve başladı.
30 Haziran 2015 tarihinden itibaren tehlikeli madde işiyle iştigal edenlere güvenlik danışmanı bulundurma mecburiyeti getirildi. Aspir Bursa Eğitim Hizmetleri Yöneticisi Nilüfer Kopar, tehlikeli madde güvenlik danışmanlığı eğitimlerinin içeriği ve mesleki kazançlarını anlattı. Tehlikeli maddelerle iştigal eden ve tehlikeli madde gönderen, paketleyen, yükleyen ve dolduran işletmelerin bünyelerinde tehlikeli madde güvenlik danışmanı bulundurmak zorunda olduğunu hatırlatan Kopar, 30 Haziran 2015 tarihinde bu mecburiyetin başladığını ve 2016’da ise denetimlerin başlayacağını ifade etti.
Kopar, “Tehlikeli madde güvenlik danışmanı olmak için üniversitelerin herhangi bir bölümünden 4 yıllık lisans mezunu olmak ilk kıstas. Sonra eğitim kurumumuza gelerek bir hafta sürecek olan 49 saatlik eğitim alınıyor. Eğitim sonrasında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın açmış olduğu imtihanda 70 puan alarak başarılı olan herkes tehlikeli madde güvenlik danışmanı olabiliyor. Bir kişinin 4 defa sınava girme hakkı var. Ayrıca danışman olan kişiler 5 yılda bir sertifikasını yenilemek zorunda” dedi.
Tehlikeli madde güvenlik danışmanı olanların pek çok iş kolunda çalışma fırsatı yakaladıklarını kaydeden Kopar, iş alanları ile ilgili olarak, "Akaryakıt istasyonları başta olmak üzere boya, tiner fabrikaları, kozmetik fabrikaları, belediyelerin ve kurumların atık depoları, fabrikaların boyahaneleri, geri dönüşüm fabrikaları, dinamit fabrikaları, maden sahası ve aklınıza gelebilecek tehlikeli ve patlayıcı madde üreten, boşaltan, satışını yapan tüm firmalarda çalışabilirler. Ayrıca tehlikeli madde güvenlik danışmanı olduktan sonra bir değil 5 firmada danışmanlarımız çalışabilirler. Eğitimlerimizi alıp sınavda başarılı olan kursiyerlerimiz firmalarda işbaşı yapmaya başladı. Biz, buradan bu işi ve mesleği yapmak isteyenlere seslenmek istiyoruz. Aspir Eskişehir-Bursa Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Eğitim Merkezi’ne gelin, günümüzün gözde iş mesleğini yakalayın” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<