banner359

Ulutek Maker Çocuk Projesi Kayıtları Başladı

Ulutek

20 Mayıs 2016 Cuma 17:11
Ulutek Maker Çocuk Projesi Kayıtları Başladı
Uludağ Üniversitesi Görükle Yerleşkesi içerisinde faaliyet gösteren Ulutek, "Ulutek Maker Çocuk" projesi ile çocukların yaz döneminde kendilerini bilim ve teknoloji alanında geliştirmelerini sağlayacak.
Uludağ Üniversitesi Görükle Yerleşkesinde bulunan Ulutek, yaz aylarında çocukların kendilerini bilim ve teknoloji anlamında geliştirebileceği "Ulutek Maker Çocuk" projesi ile eğitime katkı sağlıyor. Öğrencilere robotik, elektronik, yazılım, 3D tasarım, arduino alanlarında gerekli bilgi birikimi kazandırmayı amaçlayan proje ile öğrenciler özgün çalışmalar sergileyebilecek. Gelişmiş eğitim materyallerin kullanıldığı programda 8-15 yaş arası öğrencilerin, uygulama yaparak teknoloji alanında tüketici kalmak yerine, üretici konumda yer almalarının hedeflendirildiği proje ile üreten, paylaşan, farkı kullanan ve kodlayan bireyler yetiştiriyoruz diyen proje yetkilileri, "En önemli kazanımımız öğrencilerimizin bilim ve teknoloji alanında ufuklarının açılmaları ve onların başarıları sonucunda gülen yüzleri. Her öğrenci atölye çalışmalarında ‘yaparak-yaşayarak’ öğrenir. Böylece kalıcı öğrenmeler gerçekleşir.Öğrenciler hayat boyu öğrenme becerileri elde ederler.Bilim ve teknoloji alanında merak, girişimcilik, üretken olma, araştırmacı olma ve keşfetme özellikleri kazandırılır. Farklı alanlarda bilgi sahibi olma ve tecrübe kazanma sağlanır.Bilim-Teknoloji-Mühendislik-Yazılım ve Matematik alanlarında uygulama yapılması sağlanır. Sistematik ve düzenli çalışma alışkanlığı kazandırılır. Üst düzey bilişsel işlem becerileri uygulamalı olarak kazandırılır. Özgün proje üretmeye teşvik sağlanır" dedi.
Öğrenciler projeye www.ulutekmakercocuk.com isimli internet sitesinden ön kayıt yaptırabilecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<