Vekil Koçdemir Bursa’daki Teleferik Fiyatlarına İsyan Etti:

Bakan Ala’nın Cevaplaması Talebiyle Soru Önergesi Veren Koçdemir, “bursa Teleferik A.ş.’nin Uyguladığı Yüksek Fiyatlar Uludağ’a Teleferikle Ulaşımı Lüks Haline Getirdi” Dedi.

21 Nisan 2016 Perşembe 12:30
Vekil Koçdemir Bursa’daki Teleferik Fiyatlarına İsyan Etti:
Uygulanan fiyat politikasıyla sık sık tartışmalara konu olan Bursa’daki teleferik hattı bu kez meclis gündemine taşındı. MHP Bursa Milletvekili Kadir Koçdemir, İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya “Belediyelerin, ulaşım hizmetini halkın hizmetten yararlanmasını neredeyse imkansız hale getirecek biçimde düzenleme hakları var mıdır?” diye sordu.
Bakan Ala’nın cevaplaması talebiyle soru önergesi veren Koçdemir, “Bursa Teleferik A.Ş.’nin uyguladığı yüksek fiyatlar Uludağ’a teleferikle ulaşımı lüks haline getirdi” dedi.
2008 yılında gidiş dönüş ücreti 6 TL iken bugün 35 TL olduğunu hatırlatan Koçdemir, “4 kişilik bir ailenin Uludağ’a gidiş dönüş bilet ücreti 140 TL’dir. Bu Uludağ’a yalnızca belirli bir kesimin gidebilmesi demektir” ifadesini kullandı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin bilgisi dahilinde belirlenen bu fiyat politikasının uygulanabilir olmadığının altını çizen Koçdemir, şu soruları sordu:
“Uludağ’a minibüsle çıkış fiyatı 12 TL iken teleferiğin 25 TL, gidiş dönüş 35 TL olması kabul edilebilir bir fiyat mıdır? Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı’nın ‘İlgili firma buraya yatırım yaptı. Teleferik önceden belediyenin sırtında kamburdu. Zarar ediyorduk. Zaten teleferiğe binenlerin yüzde 80’i yabancılar’ ifadesini nasıl değerlendiriyorsunuz? Belediyelerin, imtiyazlarında olan ulaşım hizmetini, geleceği ipotek altına alacak ve halkın hizmetten yararlanmasını neredeyse imkansız hale getirecek biçimde düzenleme hakları var mıdır?”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<