banner359

Yabancı Öğrenciler Ulutömer İle Türkçe Öğreniyor

Yabancı Öğrenciler Ulutömer'le Türkçe öğrenecek

24 Ekim 2015 Cumartesi 12:27
Yabancı Öğrenciler Ulutömer İle Türkçe Öğreniyor
Uludağ Üniversitesi bünyesinde kurulan ULUTÖMER, 2015-2016 eğitim öğretim yılında 190 yabancı öğrenciye Türkçe öğretecek.
Uludağ Üniversitesi Türkçe Öğretimi, Uygulama ve Araştırma Merkezi (ULUTÖMER), Uludağ Üniversitesi’ne eğitim almak için gelen yabancı uyruklu öğrencilere Türkçe eğitimi vermeye devam ediyor. 26 Ağustos 2015 tarihinde Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Eğitim Öğretim Dairesi Başkanlığı’nın kararı ile Uludağ Üniversitesi Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (UDAM) olan ismi ULUTÖMER şeklinde değiştirilen kuruma bu yıl 190 öğrenci Türkçe öğrenmek için başvuruda bulundu. Yapılan başvurular hakkında bilgi veren ULUTÖMER Müdürü Doç. Dr. Salih Pay, “Kurumumuza bu yıl Türkçe eğitimi almak için başvuran 190 öğrencimiz 59 farklı ülkeden geldi. Bunlar arasında orta doğu, çeşitli Afrika, Balkan ve Türki Cumhuriyetler bulunuyor. Kursiyerlerimizin 110 tanesi yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı’nın bursu ile okuyor. Öğrencilerimiz 2015-2016 eğitim öğretim dönemi boyunca Türkçe dersleri alacaklar. Yapılacak sınavlarda başarılı olanlar da başarı belgesi almaya hak kazanacak” dedi.
Kurum olarak Türkçe’nin en güzel şekilde öğretilmesine, Bursa’nın tarihi ve kültürel değerlerinin tanıtılmasına ağırlık verdiklerini vurgulayan Pay, “Uludağ Üniversitesi’ni tercih eden yabancı öğrencilerimizin dilimizi öğrenmesinin yanı sıra Bursa’mızı ve tarihimizi de bilmeleri konusunda çeşitli organizasyonlar düzenliyoruz. Oryantasyon programında gerek hoca-öğrenci gerekse çok farklı ülkelerden gelen öğrencilerin kendi aralarında dört günde sağlanan sıcak ilişki ve kaynaşma normalde iki ayda ancak sağlanabiliyordu. Bu nedenle bu tür faaliyetler artarak devam edecektir. Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz ve yıl içerisinde belli aralıklarla gerçekleştirmeye devam edeceğimiz oryantasyon programlarında da bu amaca yönelik kültür ve tarih turlarından öğrencilerin yararlanmasını amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<