Yenişehir ovasına hayat verecek göl su tuttu

Bursa’nın Yenişehir ilçesinde 380 bin dönüm tarıma açık alan için büyük önem taşıyan Çiçeközü göletinde su toplama işlemi sona erdi.Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, AK Parti ilçe başkanı Adnan Kamıl, Çiçeközü Muhtarı...

11 Eylül 2016 Pazar 14:01
Yenişehir ovasına hayat verecek göl su tuttu
Bursa’nın Yenişehir ilçesinde 380 bin dönüm tarıma açık alan için büyük önem taşıyan Çiçeközü göletinde su toplama işlemi sona erdi.
Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, AK Parti ilçe başkanı Adnan Kamıl, Çiçeközü Muhtarı Nazif Türk bölgeye hayat verecek olan Çiçeközü göletinde incelemelerde bulundu.
Konuyla ilgili açıklama yapan Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, “Devlet yatırımlarımızın başında olan böyle bir sulama projemizin hakikaten Yenişehirli olarak baktığımızda Çiçeközü ve etrafındaki dört adet köyümüzün tarımsal anlamda sulaması gerçekleştirecek olan bir yatırımımızdır. Baraj gövde yapısı olarak su toplama olarak bitti. İkinci aşamadaki ihalemiz de yapıldı" dedi.
AK Parti ilçe başkanı Adnan Kamıl ise, "Yaklaşık 380 bin dönüm tarıma açık alanımız var. Bu Çiçeközü Barajımızın hizmete girmesi ile aşağı yukarı bu ekilebilir alanların yüzde 70’i sulanabilir olacak. Bu sulamalı tarımda Yenişehir’imizin topraklarından 2 ya da 3 ürün alabilme şansımız var. Çiçeközü köyümüzün toprakları daha bakir topraklar sulama ile buralardan kaliteli ve yüksek verimli ürünler elde edebileceğiz. Bu hizmetimizi ilçemize bir an önce kazandırıp kalite ve verimliliği arttırmak istiyoruz” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<