banner359

Yenişehir’de kurtuluş coşkusu

Bursa’nın Yenişehir ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü törenlerle kutlandı.Kutlamalar, Kaymakam Vekili Ali Hamza Pehlivan’ın makamında tebrikleri kabulü ile başladı. Ardından ilçe yöneticileri ve Yenişehir protokolü,...

06 Eylül 2016 Salı 13:09
Yenişehir’de kurtuluş coşkusu
Bursa’nın Yenişehir ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü törenlerle kutlandı.
Kutlamalar, Kaymakam Vekili Ali Hamza Pehlivan’ın makamında tebrikleri kabulü ile başladı. Ardından ilçe yöneticileri ve Yenişehir protokolü, mehter eşliğinde saat kulesinden belediye meydanına kadar yürüdü. Yenişehir’in düşman işgalinden kurtuluşunun temsili olarak canlandırılmasının ardından Türk bayrağı bir asker tarafından Belediye Başkanı Süleyman Çelik’e takdim edildi. Salanın ardından konuşan Başkan Süleyman Çelik, “Eşi benzeri görülmemiş bir mücadele vererek, bu cennet vatanı bizlere bırakan aziz şehitlerimizin emanetini 94. yıl evvel teslim almanın heyecanını yaşıyoruz. Bu topraklara gözünü dikmiş olanlar, 94 yıl önce, ellerindeki bütün imkânları kullanıp, birleşerek geldiler. Fakat geldiklerinde, karşılarında, bütün yokluklara rağmen, varını yoğunu ortaya koyan, şehit olacaklarını bile bile mücadele veren, tek cephaneleri iman ve inanç olan bir orduyla karşılaştılar. Bugün yine geliyorlar. Biz, geçmişte, nasıl bir ve beraber olup birbirimize kenetlendiysek, bugün de aynı inanç ve kararlılığa sahip olduğumuzu, yaptığımız demokrasi nöbetleriyle onlara gösterdik” dedi.
Daha sonra Selimiye ve Kıblepınar şehitlikleri ziyaret edildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<