’Yeşil’ için tüm şartlar zorlanıyor

Bursa’da kişi başına düşen düzenlenmiş yeşil alan miktarını Avrupa standartlarına ulaştırmak için tüm şartları zorlayan Büyükşehir Belediyesi, Yıldırım’ın Maltepe Mahallesi’nde bulunan BUSKİ su deposunun bulunduğu alanı da...

31 Mayıs 2017 Çarşamba 10:11
’Yeşil’ için tüm şartlar zorlanıyor

Bursa’da kişi başına düşen düzenlenmiş yeşil alan miktarını Avrupa standartlarına ulaştırmak için tüm şartları zorlayan Büyükşehir Belediyesi, Yıldırım’ın Maltepe Mahallesi’nde bulunan BUSKİ su deposunun bulunduğu alanı da ayrıcalıklı bir park olarak bölgeye kazandırdı.

Ulaşımdan spora, tarihi ve kültürel mirastan kırsal kalkınmaya kadar her alanda hayata geçirilen projelerle Bursa’yı geleceğe taşıyan Büyükşehir Belediyesi, çevre yatırımlarıyla da geleceğin sağlıklı kenti Bursa’yı inşa ediyor. Altyapının sil baştan yenilenmesinden dere ıslahlarına, Gemlik Körfezi’nin kirlilikten arındırılmasından kentin her bölgesine halkın nefes alacağı yeşil alanlar kazandırılmasına kadar yeniden ‘Yeşil Bursa’ hedefine emin adımlarla ilerleyen Büyükşehir Belediyesi, en az düzenlenmiş yeşil alana sahip olan Yıldırım’a bir park daha kazandırdı.

banner380

Depo alanı park oldu

Bursa’nın daha sağlıklı ve yaşanılabilir bir kent olması için çalışmalarını hız kesmeden sürdürdüklerini dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bu kapsamda düzenlenmiş yeşil alan projelerine ağırlık verdiklerini söyledi. Bursa genelinde en az düzenlenmiş yeşil alana sahip ilçenin Yıldırım olduğunu ifade eden Başkan Altepe, “Betonlaşmış mahallerimizde özellikle çocuklarımızın hanımlarımızın nefes alacağı parklara büyük ihtilaç var. Bunun için tüm imkanları zorluyoruz. Maltepe Mahallesi’nde de uzun yıllardır böyle bir talep vardı. BUSKİ’ye ait su deposu alanını yeniden düzenledik. Yaklaşık 8 bin 100 metrekare alan yeniden düzenlendi. Çocuk oyun alanı, yürüyüş ve bisiklet yolu, sunu çim fol sahası ve yeşil alanıyla halkımızın güzel vakit geçireceği güzel bir yer oldu. Yaklaşık 1 milyon liraya mal olan çalışma ile Maltepe Mahallesi güzel bir park kazanmış oldu” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<