banner359

Yıldırım Belediyesi’nden vefa örneği

Yıldırım Belediyesi, ilçedeki sosyal donatı alanlarına bir halka daha ekledi. İlçenin 349. parkı olan Ebe Müzeyyen Özcanoğlu Oyun ve Dinlenme Parkı İsabey Mahallesi’nde açıldı.oplam 2 bin 72 metrekare alana sahip parkta çocuk oyun aletleri,...

06 Nisan 2017 Perşembe 17:59
Yıldırım Belediyesi’nden vefa örneği

Yıldırım Belediyesi, ilçedeki sosyal donatı alanlarına bir halka daha ekledi. İlçenin 349. parkı olan Ebe Müzeyyen Özcanoğlu Oyun ve Dinlenme Parkı İsabey Mahallesi’nde açıldı.

oplam 2 bin 72 metrekare alana sahip parkta çocuk oyun aletleri, kondisyon aletleri ve donatı elemanları bulunuyor. İsabey Mahallesi’ne kazandırılan parkın açılış törenine Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık ve mahalle sakinleri katıldı. Yıldırım’a insanların günlük streslerinden kurtulup rahat nefes alabileceği, çocukların güvenle oyun oynayabileceği parklar kazandırmaya önem verdiklerini söyleyen Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Kentsel dönüşüm hamlemizi insanlarımızın refah seviyesini yükseltecek sosyal donatı alanlarıyla destekliyoruz. Şehirlerin yaşanabilirlik düzeyinin en önemli göstergeleri spor alanları, yeşil alanlar ve sosyal tesislerdir. Bu alanların sayısını arttırmak adına açtığımız İsabey Ebe Müzeyyen Özcanoğlu Oyun ve Dinlenme Parkı mahallemize artı değer katacaktır” dedi.

İsabey Mahallesine kazandırılan parkın iki yönden önem arz ettiğini belirten Edebali, “Bu parkımız iki güzelliği barındırıyor. Birincisi bu mahallemizde yaşayan insanlarımızın 7’den 70’e herkesin faydalanacağı ortak alan olarak kullanacak olmasıdır. İkinci olarak önemli olan yanı ise İsabeylilerin göstermiş olduğu vefadır. Uzun yıllar boyunca bu bölgemizde sağlık alanında yardım eden zor durumda olanlara yardım eli uzatan ebe Müzeyyen Özcanoğlu’nun adının yaşatılmasıdır. Bu vefa örneğinden dolayı İsabeylilerimizi gönülden tebrik ediyorum” diye konuştu.

Yıldırım’daki en önemli işin plansız alanlarda dönüşümü gerçekleştirmek olduğunu belirten Başkan Edebali, “Nüfus yoğunluğu yüksek olan bir ilçe olarak şehrimizi yeniden planlamaktan başka çaremiz yok. Yeni bir şehir düzenine geçiyoruz. Amacımız kısa vadeli çözümlerin önüne geçerek uzun vadeli hizmeti üretebilecek çalışmalar yapmaktır. Bugünü değil yarını planlayan anlayışla bin 125 hektarlık alanda dönüşüm yapan Türkiye’de bir başka belediye yok. Dönüşümün mutfağında hazırladığımız projelerimizin ardından Mevlana Mahallesi’nde dönüşüme başlayarak artık Yıldırım’ı adeta şantiyeye çevirerek çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız. 30’un üzerinde mahallemizde dönüşümü gerçekleştireceğiz” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<