banner359

Yıldırım Kent Konseyi’nden Kök Hücre Bağışı Kampanyasına Destek

Sosyal sorumluluk projelerini aralıksız sürdüren Yıldırım Kent Konseyi, kök hücre nakli bekleyen kanser hastalarına umut ışığı oluyor.Yıldırım Kent Konseyi Sağlık Çalışma Grubu, Kızılay Türkiye Kök Hücre Koordinasyon Merkezi (TÜRKÖK)...

30 Kasım 2015 Pazartesi 15:20
Yıldırım Kent Konseyi’nden Kök Hücre Bağışı Kampanyasına Destek
Sosyal sorumluluk projelerini aralıksız sürdüren Yıldırım Kent Konseyi, kök hücre nakli bekleyen kanser hastalarına umut ışığı oluyor.
Yıldırım Kent Konseyi Sağlık Çalışma Grubu, Kızılay Türkiye Kök Hücre Koordinasyon Merkezi (TÜRKÖK) ve Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüttüğü öğrencilere yönelik kök hücre bilgilendirme seminerleri, Ulubatlı Hasan Anadolu Lisesi’nde başladı. Güney Marmara Bursa Kan Merkezi Gönüllü Kök Hücre Bağışçısı Kazanım Uzmanı Ramazan Çiçek’in öğrencilere kök hücre nakli ve önemi ile ilgili bilgi verdiği seminere Yıldırım Kent Konseyi Başkanı Ertuğrul Sünel, Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Polat, Kızılay Güney Marmara Bölge Müdürü Dr. Nihat Çakır, Kızılay Bursa Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Orhan Emin Latif, Ulubatlı Hasan Anadolu Lisesi Müdürü Orhan Şahin, Yıldırım Kent Konseyi Sağlık Çalışma Grubu üyeleri ve Ulubatlı Hasan Anadolu Lisesi öğrencileri katıldı.
Kök hücre bağışı ile kanser hastalarının hayata tutunabileceklerinin vurgulandığı proje kapsamında, Yıldırım’da eğitim veren 7 lisede 7 hafta boyunca seminerler düzenlenecek. ‘Öne çık hayat kurtar’ sloganı ile öğrencilere kök hücre naklinin önemi ve bağışın detayları uzmanlar tarafından anlatılarak gençlerin bağış yaparak hayat kurtarma konusunda duyarlı olmaları sağlanacak. Kök hücre nakli bekleyen hastaların çokluğunun belirtildiği, 18 - 50 yaş arası sağlıklı her bireyin bağış yapabileceğinin vurgulandığı seminerlerde kök hücre naklinin en sık lösemi hastalığında ve lenf düğümü kanserlerinin çeşitli tiplerinde uygulandığı öğrencilere aktarılıyor.
Kanın insanlar tarafından üretilemeyen tek ilaç olduğuna vurgu yapan Yıldırım Kent Konseyi Başkanı Ertuğrul Sünel, “Kan, kök hücre ve ilik nakli konusunda insanlar olarak birbirimize muhtacız. Özellikle lösemi hastaları için kök hücre bağışı yaşama tutunmaları adına tek ihtiyaçları. Bu anlamlı proje ile kök hücre ve ilik nakli bekleyen kanser hastalarına umut ışığı olma adına, başta gençlerimizi bilgilendirerek herkesi kök hücre bağışçısı olmaya davet ediyoruz ”diye konuştu.
Gönüllülerin birden fazla bağış yapabileceklerini aktaran Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Polat ise, ”Yapılacak kök hücre bağışı ile gönüllülerimiz yaşama tutunmayı bekleyen hastalarımıza umut olabilecek. Başta Yıldırımlılar olmak üzere tüm hemşehrilerimizi kök hücre bağışına duyarlılık göstererek hayat kurtarmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<