Yıldırım’da Günde 560 Ton Çöp Toplanıyor

Yıldırım Belediyesi’nin 658 kişilik temizlik timi, günde 560 ton çöp topluyor.Yıldırım Belediyesi ’Yaşanılabilir Yıldırım’ sloganıyla çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Türkiye’nin 52 şehrinden daha kalabalık nüfusuna...

09 Aralık 2015 Çarşamba 15:22
Yıldırım’da Günde 560 Ton Çöp Toplanıyor
Yıldırım Belediyesi’nin 658 kişilik temizlik timi, günde 560 ton çöp topluyor.
Yıldırım Belediyesi ’Yaşanılabilir Yıldırım’ sloganıyla çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Türkiye’nin 52 şehrinden daha kalabalık nüfusuna sahip olan ilçede günde 560 ton çöp toplanıyor. Yılda 200 bin tonluk çöple, Yıldırım Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde görevli 658 kişilik tim savaşıyor. İlçedeki 69 mahalledeki cadde ve sokaklardan toplanan çöpler dışında, geri dönüşüm çalışmaları kapsamında ise günde ortalama 30 ton atık, ülke ekonomisine geri kazandırılıyor.
Göreve geldikleri günden itibaren ilçe genelinde temizlikte öncü uygulamalar gerçekleştirdiklerini belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Dört adet vakumlu süpürge, 70 adet çöp toplama aracı, 1 konteyner yıkama aracı ve 3 adet pazar yeri ve yol yıkama aracı ile insanlarımıza yaşanılabilir bir ortam oluşturmak adına Yıldırım’ı köşe bucak temizliyoruz” dedi.
Artan sanayileşme ve plansız yapılaşmanın çevre için modern çağın en önemli tehdit unsurlarından birisi olduğuna da işaret eden Başkan Edebali, “Yıldırım Belediyesi’nin çevre yönetim anlayışı sadece çevreyi korumakla sınırlı değil. En az bu kadar önemsediğimiz bir diğer konu, Yıldırım’a yeni, doğal güzellikler kazandırmak, çehresini güzelleştirerek, doğa ile insan arasındaki uyumlu birlikteliği sağlamak” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<