banner359

Yıldırım’da ‘sertifikalı kurban kesim kursu’

Yıldırım Belediyesi bünyesindeki YILMEK) tarafından kurban kesim kursu açılıyor.Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile birlikte düzenlenecek kursta kurban kesmek isteyenler teorik ve uygulamalı olmak üzere 2 aşamalı eğitimden geçirilecek....

13 Temmuz 2017 Perşembe 16:39
Yıldırım’da ‘sertifikalı kurban kesim kursu’

Yıldırım Belediyesi bünyesindeki YILMEK) tarafından kurban kesim kursu açılıyor.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile birlikte düzenlenecek kursta kurban kesmek isteyenler teorik ve uygulamalı olmak üzere 2 aşamalı eğitimden geçirilecek. Barış Manço Kültür Merkezi’nde kurban kesimiyle ilgili teorik eğitimi alacak kursiyerler, uzmanlardan kurban kesimiyle ilgili pratik bilgiler de alacak. Kursiyerler, kurban kesiminin dini yönü, hijyen ve bulaşıcı hastalıklar konusunda da bilgilendirilecek.

Ağustos ayında başlayacak ve 32 saat sürecek kurban kesim kursunda teorik eğitimin ardından pratik eğitime geçecek kursiyerlere profesyonel kasaplar tarafından canlı olarak, kurban kesim öncesi kesim işlemi, şişirme, tulum çıkarma ve açma yöntemiyle yüzme eğitimleri, deri muhafazası, çevre sağlığı ve atıkların uzaklaştırılması, et muhafaza işleme ve tüketimi ile ilgili uygulamalı eğitimler verilecek. Eğitimlerin sonunda yazılı sınavdan başarılı olan kursiyerler Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı sertifikalarını Yıldırım Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nden alacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<