Yıldırım’da sporcu nesiller yetişiyor

Yıldırım Belediyesi, yaz spor okullarıyla çocuklara spor sevgisi aşılarken, 18 bin öğrenciye ücretsiz yüzme eğitimi veriyor.Yıldırım Belediyesi, her cuma öğrenci gruplarını Belediye Spor Kompleksi’nde havuzla buluşturuyor. Belediye öncülüğünde...

16 Ağustos 2016 Salı 15:52
Yıldırım’da sporcu nesiller yetişiyor
Yıldırım Belediyesi, yaz spor okullarıyla çocuklara spor sevgisi aşılarken, 18 bin öğrenciye ücretsiz yüzme eğitimi veriyor.
Yıldırım Belediyesi, her cuma öğrenci gruplarını Belediye Spor Kompleksi’nde havuzla buluşturuyor. Belediye öncülüğünde Yıldırım Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, dernekler, cami ve Kur’an-ı Kerim kursları, rehabilitasyon merkezleri ile yapılan ortak çalışmayla, bin 500 öğrenciye ücretsiz yüzme eğitimi veriliyor. Yaz dönemi süresince 12 hafta içerisinde gerçekleşecek kurslarla 18 bin öğrenciye ücretsiz yüzme eğitimi verilecek. Yıldırım Belediyesi, öğrencilere yeni arkadaşlıklar ve dostluklar edinerek sosyalleşme fırsatı tanıyor. Dr. Sadık Ahmet Spor Tesisleri ve Yıldırım Belediyesi Spor Kompleksi’nde düzenlenen yüzme kurslarında 3 bin 500 çocuğa eğitim verilirken, futbolda bin 800 çocuk sporla tanıştı. Jimnastikte 450, basketbolda 340, voleybolda 300, tekvandoda 280, teniste 150 ve karatede 200 öğrenci olmak üzere Yıldırım Belediyesi Yaz Spor Okulları’yla 7 bin 20 çocuğa spor alışkanlığı kazandırıldı.
Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Ülkemizin en büyük problemi insanlarımızın spordan uzak durmasıdır. Durağan bir hayatı olan ve yoğun strese maruz kalan insanlarda sağlık problemlerinin oluştuğunu görüyoruz. Sağlıklı bir ömür sürmenin şartı spor yapmaktır” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<