banner359

Yıldırım’da stratejik yönetim

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, yönetim anlayışında yaptıkları reformlarla stratejik plan uygulama başarı oranını yüzde 88’e çıkardıklarını söyledi.Türkiye’de Strateji Geliştirme Müdürlüğü’nü oluşturan...

05 Ekim 2016 Çarşamba 15:40
Yıldırım’da stratejik yönetim
Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, yönetim anlayışında yaptıkları reformlarla stratejik plan uygulama başarı oranını yüzde 88’e çıkardıklarını söyledi.
Türkiye’de Strateji Geliştirme Müdürlüğü’nü oluşturan ilk mahalli idare kurumlarından birisi olan Yıldırım Belediyesi, iç kontrol mekanizması reformu ile performans takip ve performans program izlemesi gibi uygulamalarıyla hizmet çıtasını yükseltmeye devam ediyor. Bütün çalışmalarına bu doğrultuda yön veren belediye, ulusal kalkınma strateji ve politikaları ile yıllık programlar çerçevesinde orta ve uzun vadeli stratejilerini belirlerken, performans kalite ve kıstas geliştirmesi, dış faktör incelemesi, kurum içi kapasite araştırması, hizmet verimi analizi, memnuniyet ve beklenti araştırmaları yapıyor. Bu yeni yönetim anlayışının meyvelerini toplamaya başlayan Yıldırım Belediyesi’nin 2015 stratejik plan uygulama başarı oranı yüzde 88 olurken, 2016’da ise bu rakamın yüzde 97 oranında gerçekleşmesi öngörülüyor.
Bu araştırmalar ışığında hizmet odaklı belediyeciliği esas aldıklarını söyleyen Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Yıldırımlıların memnuniyeti için kaliteli ve güler yüzlü hizmet sunma hedefinde olduklarını ifade ederek, “Medeniyetlerin buluşma noktası olan Yıldırım’ı tarihsel mirası ve tabiatı ile bütünleştirerek yeniden inşa etmek ve ideal bir şehir kimliğine kavuşturmayı kendimize öncelikli hedef olarak belirledik” dedi.
Değişimlere ayak uydurmayı şart olarak gördüklerini vurgulayan Edebali, “Teknoloji ve küreselleşmenin hızla yayılmasıyla dünyadaki gelişmelere ayak uydurmak ve bunu sürdürülebilir hale getirmek, çağı yakalamanın önemli bir şartı oldu. Daha hazırlıklı olan ve geleceği şekillendirmeyi başaracak vizyonu bulunan idareciler, değişimi yönetmeyi başarmaktadır. Başarılı olmanın yolu da çevreyi iyi analiz etmek, stratejik lider olmak, takım ruhuyla çalışmak, belirlenen vizyon ve misyonlar ışığında gerçekçi amaç ve hedefler belirlemekten geçiyor. Biz de bu başarıları yakalamak için Türkiye’de yenilikçi belediyeler arasında öncü olarak strateji yönetim ve strateji geliştirmeye verdiğimiz önemle Strateji Geliştirme Müdürlüğü’nü hayata geçirdik” diye konuştu.
Kamu gelir, gider, varlık ve yükümlülüklerinin etkili ve verimli bir şekilde yönetilmesinin en önemli araçlarından birinin de iç kontrol sistemi olduğunu ifade eden Edebali, “İyi yönetişim ilkesi çerçevesinde daha kaliteli hizmet sağlanması amacıyla hesap verilebilirliğin temini, şeffaflık, esneklikler sağlanarak yetki ve sorumlulukların devri, sonuç odaklı yönetim ve bütçeleme anlayışı ile vatandaş beklentilerinin karşılanması ön plana çıkan unsurlar olmuştur. Bu doğrultuda belediyemiz bünyesinde iç kontrol sisteminin kurulması için çalışmalarımızı hızlandırdık. İç Kontrol Standartları’na Uyum Eylem Planı’nda daha verimli hizmetlerin sağlanması amacı ile 3 yıl için 125 eylem öngörüldü ve yoğun çalışmalarımız sonucunda kısa sürede yüzde 80 oranında eylemler tamamlanmıştır” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<